Hooiberghut huren in Julianadorp aan Zee!

Sommige mensen vinden het niet fijn om iedere jaar dezelfde vakantieaccommodatie te huren. Zij willen zich keer op keer laten verrassen. Tegenwoordig is het erg in om te overnachten in een zogenaamde hooiberghut. Hooiberghutten zijn vakantiehuisjes die van alle gemakken voorzien zijn en die bovendien de vorm van een hooiberghut hebben, hetgeen een bijzondere sfeer genereert.

Campings

Ook in Julianadorp aan Zee is het mogelijk om in een hooiberghut te overnachten. Op  verschillende campings in het kustplaatsje is het mogelijk om een hooiberghut te huren. De campings van Julianadorp aan Zee zijn overigens van alle gemakken voorzien.

Leng 

De meeste mensen gaan op vakantie in Julianadorp aan Zee voor de duinen, het strand en de Noordzee. Een Noordzee waar heel veel verschillende soorten vissen leven. Eén van die vissoorten is de leng. De leng behoort tot de kabeljauwachtigen en laat zich zien in de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan (noordoosten).

Hoge leeftijd

De leng kan uitgroeien tot een lengte van meer dan 2 meter. Dat gebeurt echter alleen in uitzonderlijke gevallen; feitelijk worden ze nooit langer 160 centimeter. Als de leng niet voortijdig wordt gevangen door de beroeps- of sportvisserij, kan hij een leeftijd bereiken van maximaal 25 jaar.

Grote diepte

De leng is een echte zoutwatervis die voorkomt tot op een diepte van 1.000 meter. Om zijn honger te stillen, heeft de leng het gemunt op vissen, octopussen en kreeften. Om de honger van mensen te stillen daarentegen, staat de leng op de menukaart van mensen. Derhalve wordt er veel gejaagd op de leng; zowel door beroepsvisser als door sportvissers.