Hooiberghut boeken in Julianadorp aan Zee!

Hooiberghutten! De nieuwe rage in accommodatieland. Als je op vakantie gaat naar Julianadorp aan Zee, kun je ook kiezen voor een hooiberghut. Deze hooiberghutten zijn te huur op de verschillende campings van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Een hooiberghut heeft uiteraard de vorm van een hooiberg, maar is verder gewoon een vakantiehuisje. In Julianadorp aan Zee zijn daarnaast nog veel andere vormen van accommodaties voorhanden zoals vakantieparken, strandhuisjes, vakantieappartementen, vakantiehuizen, vakantiebungalows en vakantievilla’s.

Noordzee

Als je in Julianadorp aan Zee bent, is de Noordzee uiteraard de grote bonus. Het is een geweldige ervaring om oog in oog te komen met de Noordzee. Een Noordzee die nimmer hetzelfde is en waarbij de kleuren altijd veranderen. De Noordzee is uiteraard ook de leefomgeving voor tal van vissoorten. Eén van de meest markante vissoorten van de Noordzee is de pieterman.

Twee soorten pietermannen

Er bestaan twee soorten pietermannen: de grote pieterman en kleine pieterman. De pietermannen zijn in het bezit van vlijmscherpe stekels die bovendien ook nog eens gif bevatten. Voor mensen is het gif niet echt gevaarlijk, maar je kunt er wel een tijdje last van hebben. Dus je moet voorkomen dat je er met je voeten in gaat staan als je een strandwandeling aan het maken bent. Overdag liggen de pietermannen ingegraven in het zand, om ’s nachts op jacht te gaan. Op het menu van de pietermannen staan wormen, visjes en garnaaltjes. Daarentegen staan bij sommige mensen pietermannen met heel veel plezier op het menu. Het vissenvlees van de pieterman wordt namelijk culinair heel erg hoog gewaardeerd!