Hooggewaardeerde strandhuisjes in Julianadorp aan Zee!

Ieder jaar wordt onder ruim 6.000 vakantiegangers middels een enquête gevraagd naar wat zij de beste accommodatie van Nederland vinden. De afgelopen 3 jaar zijn de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee door het publiek verkozen als het beste vakantiepark van ons land! Dat is natuurlijk een geweldige prestatie! Als je de slaapstrandhuisjes met je eigen ogen ziet, begrijp je ook waarom!

Uniek stand

Er is dan ook amper een mooiere locatie voor een vakantiehuis denkbaar dan op het strand van de Noordzee. Op ieder moment van de dag zijn de omstandigheden anders. De zee beweegt zich van eb naar vloed en omgekeerd. De duinen worden constant door de wind anders geboetseerd.

Ongerepte natuur

Meeuwen lopen de ene keer op strand naar voedsel te zoeken en de andere keer groeperen ze zich in grote zwermen en vliegen sierlijk over het strand- en duinlandschap heen. Te midden van deze ongerepte natuur zijn negentig slaapstrandhuisjes (strandvilla’s, strandwoningen) op het strand van Julianadorp aan Zee opgetrokken.

Overdag kun je genieten van het strandleven. Lange strandwandelingen maken en in de Noordzee zwemmen. De kinderen kunnen kuilen graven of zandkastelen bouwen. Als de avond valt, kun je vanaf het balkon van het strandhuisje toekijken hoe de zon uitdooft in het water en hoe de hemel fascinerend rood kleurt. Als je eenmaal in bed ligt, hoor je op de achtergrond hoe de golven over het strand rollen. Dit hemelse geruis is het mooiste slaapliedje wat je je kunt voorstellen!

Zeehonden

Bij het krieken van een nieuwe dag kun je een frisse duik nemen in de Noordzee die als het ware in je voortuin ligt. Met een beetje geluk zwem je niet alleen, maar krijg je gezelschap van zeehonden die zich regelmatig vóór de kust en óp het strand van Julianadorp aan Zee laten zien.

Twee soorten zeehonden

In Nederland leven twee verschillende soorten zeehonden: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Grijze zeehonden worden ook wel kegelrobben genoemd. In de totale Waddenzee, dus het Nederlandse, Duitse en Deense deel samen, leven ongeveer 30.000 zeehonden. In het Nederlandse deel van de Waddenzee leven ongeveer 7.000 gewone zeehonden en 3.000 grijze zeehonden. Zeehonden komen niet alleen voor in de Waddenzee, maar laten zich overal langs de Nederlandse Noodzeekust zien. Naast zeehonden leven er nog twee andere zeezoogdiersoorten in de Nederlandse wateren: witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Deze dieren zijn echter veel moeilijker te spotten dan zeehonden.

Enorm populair

Strandhuisjes zijn tegenwoordig enorm populair. De Noordzeekust telt meer dan vijfhonderd strandhuisjes waarin je ook kunt overnachten. De meeste van deze huisjes worden in de winter weer gedemonteerd, om in het voorjaar weer op het strand te verrijzen. Dit geldt ook voor de strandhuisjes in Julianadorp aan Zee. Van april tot en met oktober zijn ze te huur, de rest van het jaar worden ze opgeslagen in grote loodsen van tuinbollenboeren in de omgeving. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn van alle gemakken voorzien en zijn eigendom van het Landal Beach Resort Ooghduyne. In twee van de huisjes wonen de beheerders; zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat je kunt genieten van een onvergetelijke vakantie.