Het rustige naaktstrand van Julianadorp!

Mensen die van naaktrecreatie oftewel naturisme oftewel nudisme houden, zouden ervoor kunnen kiezen om de twee naaktstranden van Julianadorp aan Zee te bezoeken. De totale lengte van het strand van Julianadorp aan Zee is met 4 kilometer bijzonder lang te noemen. Er zijn dan ook vier strandopgangen die toegang verschaffen tot het brede, schone en lange strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje.

Strandhuisjes

De meeste toeristen kiezen voor de strandopgangen Strandslag De Zandloper en Strandslag Julianadorp om op het fantastisch mooie stand van Julianadorp aan Zee te geraken. Het stuk strand waar je dan terechtkomt is gezellig druk. Op dit strand staan ook de bekende strandhuisjes van Julianadorp aan Zee en uiteraard zijn er ook verschillende strandpaviljoens te vinden.

Naaktstranden

Mensen die echter van natuur en rust houden, kiezen voor de strandopgangen Strandslag Falga en Strandslag Drooghe Weert. Op deze delen van het strand zul je geen kinderen met emmertjes en schepjes in de weer zien. Hier heerst een serene rust en fladderen vogels vanuit de duinen naar de kustlijn om er voedsel te zoeken. Hier zul je ook geen faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen aantreffen. Op het strand van Falga is het naaktstrand te vinden tussen de strandpalen 4.09 en 5.00. Op het strand van Drooghe Weert is het naaktstrand te vinden tussen de strandpalen 8.40 en 9.40.

Vakantieparken

Het is natuurlijk heerlijk om in Julianadorp aan Zee in een accommodatie te overnachten die heel dicht bij Noordzeestrand ligt. Gelukkig is dat in Julianadorp mogelijk. Het kustplaatsje kent twee vakantieparken die op steenworp afstand van de kust liggen: Landal Beach Resort Ooghduyne en Hogenboom Strandslag Juliana.