Het ontbreken van windmolens voor de kust van Julianadorp!

In Nederland worden steeds meer windmolens gebouwd. Dat is een prima ontwikkeling. We moeten snel de transitie maken van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Zonne-energie, windenergie, et cetera. De atmosfeer is al meer dan genoeg verzadigd met koolstofdioxide, het stofje dat ervoor zorgt dat de temperatuur oploopt en dat het poolijs voor onze ogen aan het wegsmelten is!

Bos van windmolens

Windenergie is derhalve een grote zegen. Bovendien is Nederland een zeer windrijk landje. Het is jammer om daar geen gebruik van te maken. Echter, er komt één probleem om de hoek kijken. Waar gaan we al die tienduizenden windmolens oftewel windturbines neerzetten? Want niemand wil ze natuurlijk in zijn achtertuin hebben! Als je bijvoorbeeld door de polder aan het rijden bent, lijkt het wel alsof je door een bos van windmolens aan het reizen bent, een windmolenbos. Horizonvervuiling in optima forma!

Noordzee

Bij de beleidsmakers is ook de Noordzee een gedroomde locatie om heel veel windmolens te plaatsen. De mooie Noordzee! Inmiddels zijn er al heel veel windmolens in de Noordzee gebouwd. Uiteraard staan ze ver van de kust, maar helaas niet ver genoeg om niet te worden waargenomen door het menselijk oog!

Julianadorp aan Zee

En dat is toch jammer! Er zijn inmiddels in Nederland nog maar een handjevol badplaatsen waar geen horizonvervuiling optreedt! Julianadorp aan Zee is daar één van. Als je op het strand van dit fraaie Noord-Hollandse kustplaatsje aan de wandel bent, heb je nog een onaangetast uitzicht op de Noordzee. Een Noordzee waarop alleen wat schepen zijn waar te nemen!

Vakantieparken

Julianadorp aan Zee is overigens in het bezit van verschillende prachtige vakantieparken.