Het mooiste en schoonste strand van Nederland: Julianadorp!

Het mooiste en schoonste strand van Nederland? Zonder enige twijfel is dat het strand van Julianadorp aan Zee! Of je nou in de lente, zomer, herfst of winter naar het Noord-Hollandse badplaatsje toogt, je zult er nimmer troep of rommel aantreffen. Het strand is enerzijds brandschoon en anderzijds zeer mooi en aantrekkelijk.

Strandopgangen

Falga, De Zandloper, Julianadorp en Drooghe Weert zijn de vier namen van de strandopgangen die naar het 4 kilometer lange strand leiden. Het is dus een heel lang strand waardoor het feitelijk nooit druk op het strand is, ondanks het feit dat Julianadorp aan Zee jaarlijks veel toeristen ontvangt.

Vakantieparken

Strandliefhebber boeken bijvoorkeur een accommodatie in het Landal Beach Resort Ooghduyne of Hogenboom Strandslag Juliana. Deze twee grote vakantieparken liggen op steenworp afstand van het strand van Julianadorp waardoor je op een zomerse dag niet ver hoeft te lopen om in het water van de Noordzee te springen.

Kust- en zeevogels

Het strand, de zee en duinen van Julianadorp aan Zee zijn natuurlijk niet alleen belangrijk voor de recreatie van mensen. Het is ook de natuurlijke leefomgeving voor tal van planten en dieren. Zo vliegen er langs de kust twee soorten vogels: kust- en zeevogels. Voor doorgewinterde vogelliefhebbers is dat uiteraard zeer aantrekkelijk. Maar de absolute hoofdprijs qua dieren die je vanaf het Noordzeestrand kunt spotten, zijn natuurlijk zeehonden!

Zeehonden

Zeehonden komen in Nederland voornamelijk voor in de Waddenzee en in de Zeeuwse Delta’s, maar daarnaast laten ze zich overal langs de Noordzee regelmatig spotten. Als je een zeehond ziet, is dat een heel indrukwekkende ervaring. De grote ogen maken van het beest een dier met een hoge aaibaarheidsfactor! Maar vergis je niet, het zijn echte roofdieren!