Hervormingsdag vieren in Julianadorp aan Zee

Ieder jaar wordt op 31 oktober hervormingsdag gevierd. Op deze dag wordt herdacht dat Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen de Rooms-Katholieke Kerk publiceerde. Hiermee werd de Reformatie ingeleid, de breuk met de kerk van Rome. Hierdoor zagen in de 16de eeuw de protestantse kerken het levenslicht.

 

hervormingsdag Julianadorp aan Zee

 

Officiële feestdag

In Nederland is hervormingsdag geen officiële feestdag. In vijf Duitse Deelstaten is dat wel het geval. In 2017 is hervormingsdag overigens in alle Duitse Deelstaten eenmalig een officiële feestdag. Dit omdat het in 2017 precies 500 jaar gelegen is dat Maarten Luther zijn stellingen publiceerde.

Klein landje

Aan een vrije dag kun je op verschillende manieren invulling geven. Een leuke optie is om een bezoek te brengen aan Nederland. Het kleine landje aan de Noordzee. In Nederland wonen ruim zeventien miljoen mensen, bijna evenveel als in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Overigens is Noordrijn-Westfalen qua oppervlakte kleiner dan Nederland en kent dus een hogere bevolkingsdichtheid.

Julianadorp aan Zee

Het leeuwendeel van de Duitsers dat een bezoek brengt aan Nederland, koerst direct naar de kust. De Nederlandse kust is van een grootse schoonheid. De duinen, het strand en de Noordzee werken positief op de gemoedstoestand van de mens. Nederland telt tientallen kustplaatsen. Ieder van deze kustplaatsen heeft zijn eigen sfeer en mogelijkheden. Een absolute aanrader is de badplaats Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt in het noorden van Nederland. Door het lange strand is het er gelukkig nooit superdruk. Door de verschillende vakantieparken zijn altijd mooie accommodaties te boeken in Julianadorp aan Zee.