Met hemelvaartsdag op vakantie naar Julianadorp aan Zee!

Het leeuwendeel van de Nederlanders en Duitsers heeft op Hemelvaartsdag een dagje vrij. Hemelvaartsdag wordt altijd op de donderdag gevierd. Als je dan slim bent, neem je op de vrijdag vrij. Met het aansluitende weekend, heb je dan vier dagen vrij. Als je vier dagen vrij hebt, is het uiteraard interessant om een korte vakantie te plannen. Een fraaie vakantiebestemming is de Nederlandse kust.

 

Hemelvaartsdag Julianadorp aan Zee

 

Julianadorp aan Zee

Als je voor de Nederlandse kust kiest, ontstaan er veel opties. De Nederlandse kust kent maar liefst 55 kustplaatsen waar je heerlijk kunt recreëren. Een van de absoluut mooiste badplaatsen is Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt in het uiterste noorden van de provincie Noord-Holland. Julianadorp aan Zee is in velerlei opzichten een unieke Nederlandse kustplaats. Het strand heeft een lengte van maar liefst 3 kilometer. Op dit brandschone strand staan bovendien unieke strandhuisjes. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee behoren tot de meest bijzondere vakantieaccommodaties van Nederland. In Julianadorp aan Zee schijnt bovendien heel vaak de zon. Het is de plaats die de meeste zonuren per jaar van Nederland telt!

Activiteiten in de buurt 

In Julianadorp aan Zee en diens omgeving is heel veel te zien en te doen. Zo ligt op steenworp afstand van Julianadorp aan Zee, de marinehoofdstad van Nederland, Den Helder. In Den Helder zijn vier verschillende musea te bezoeken waaronder het uiterst interessante Marinemuseum. Daarnaast kun je in Den Helder het veer nemen naar Texel. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen!