Heerlijk gourmet-arrangement bij vakantiehuis in Julianadorp!

Er zijn weinig dingen zo gezellig dan lekker met z’n allen te gaan gourmetten. Zelf een beetje de kok spelen en het vlees en de groente in de gaten houden en daarna lekker opsmullen. Gourmetten is natuurlijk niet alleen leuk om thuis te doen, maar ook op het vakantieadres.

Landal Beach Resort Oogduyne

In het Landal Beach Resort Oogduyne in Julianadorp aan Zee kun je een gourmet-arrangement extra boeken en wordt het complete gourmetstel met alle benodigdheden aan het vakantiehuisje afgeleverd. En ook voor het vlees, salades, brood en sausen wordt uiteraard gezorgd. Dus je hoeft geen boodschappen te doen, maar kunt direct aan tafel. Ideaal!

Oorsprong

Gourmetten vindt zijn oorsprong in Azië. Een groep van mensen zit rondom een tafel en kookt in hun eigen pannetje hun eigen gerechtje. In Nederland is het gourmetten echt uitgegroeid tot een Kersttraditie. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met steengrillen en raclette. Raclette is iets wat veel in Zwitserland wordt gedaan waarbij kaas wordt gebruikt, bij het gourmetten daarentegen verdwijnt vlees, vis en groente in het pannetje. Uiteraard mogen stokbrood en sausen niet ontbreken. Tijdens het gourmetten worden ook vaak pannenkoekjes en eitjes gebakken.

Twee soorten

Er zijn feitelijk twee soorten gourmetstellen: elektrische gourmetstellen en gourmetstellen die werken met kleine spiritusbranders. Meestal bestaat een gourmetstel uit zes pannetjes. Als je daarentegen gaat steengrillen, wordt het eten bereid op een stenen plaat. Deze plaat is doorgaans van graniet gemaakt en wordt aan de onderkant verhit. Een groot voordeel van steengrillen ten opzichte van gourmetten is dat er weinig boter of olie gebruikt hoeft te worden waardoor het niet zo vet wordt.