Heel veel Duitse toeristen in Julianadorp aan Zee!

Op het moment dat je met een auto door Julianadorp aan Zee rijdt, of je maakt er een wandeling, valt het op dat er heel veel auto’s een witte kentekenplaat hebben. Auto’s van Duitsers dus. Ook als je over het strand loopt van het Noord-Hollandse kustplaatsje, hoor je dat er veel Duits gesproken wordt. Die taal kom je ook veel tegen als je op één van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee bivakkeert.

Schoonheid

Feitelijk is dat helemaal niet zo opmerkelijk. Er zijn namelijk maar weinig mensen die zich niet voelen aangetrokken tot de schoonheid van de Noordzee. De Noordzee is magisch en wekt bij menigeen een uniek gevoel op! Voor de inwoners van Nederland is het gemakkelijk, zij kunnen binnen één uurtje reistijd aan de Noordzeekust zijn. Als je in Duitsland woont, werkt dat natuurlijk heel anders.

Twee kusten

Duitsland is in het bezit van twee kusten; in het westen de Noordzeekust en in het noorden de Oostzeekust. Het is echter een land waar enorm veel mensen wonen, bijna eenentachtig miljoen. Daarnaast is Duitsland heel erg groot. Met andere woorden; veel Duitsers moeten een lange reis maken om aan hun kusten te geraken.

Noordrijn-Westfalen

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Qua oppervlakte is het niet de grootste deelstaat van Duitsland, maar het telt wel de meeste bewoners van alle Duitse deelstaten. In Noordrijn-Westfalen wonen bijna achttien miljoen mensen. Düsseldorf en Keulen zijn twee voorbeelden van grote steden die in Noordrijn-Westfalen liggen. Noordrijn-Westfalen grenst aan Nederland.

Kortste route

Mensen die in Noordrijn-Westfalen wonen en op vakantie willen naar de kust, kunnen derhalve het beste naar de Nederlandse Noordzeekust rijden. Voor hen is dat de kortste route. Naast het feit dat de Nederlandse kust voor hen niet ver weg is, is de Nederlandse Noordzeekust ook veel aantrekkelijker dan diens Duitse evenknie; de duinen zijn er hoger, er zijn mooiere bossen, et cetera.