Gratis midgetgolfen in Julianadorp aan Zee!

Als je op vakantie bent in Julianadorp aan Zee en bent voornemens om te gaan midgetgolfen is dat helemaal geen probleem. De vakantieparken van het badplaatsje zijn allemaal in het bezit van prachtige midgetgolfbanen. Op deze banen kun je jezelf urenlang op een sportieve manier vermaken. Iedereen die een accommodatie huurt op één van de vakantieparken mag gebruikmaken van de midgetgolfbanen. Uiteraard kost dat geen geld.

Midgetgolf versus minigolf

Nederlanders hebben het over midgetgolf. In België heeft het een andere naam: minigolf. Doorgaans geniet oud en jong van midgetgolf. Het is echt een leuke bezigheid voor op een vakantiebestemming. Bovendien is het heel gemakkelijk om te leren. Op het moment dat de zon hoog naar de hemel kruipt en Julianadorp aan Zee wordt verwarmd door lekkere zonnestralen, is het heerlijk om te gaan midgetgolfen.

Achtien holes

Als je gaat midgetgolfen, leg je een parcours af van achttien holes. Het is de bedoeling dat je het parcours aflegt en daarbij zo min mogelijk slagen gebruikt. Het lijkt dus sterk op het grote golf. Men dien verstande dat bij het grote golf de afstanden veel groter zijn. Je praat over honderden meter. Bij het midgetgolf daarentegen praat je over meters!

Heel veel geld

Voor de meeste mensen is midgetgolf een leuke manier van tijdverdrijf. Dat geldt niet voor Amerikanen. Daar wordt op een professionele manier gemidgetgolfd. In de VS bestaat een proftour waar heel veel geld wordt verdiend. De meeste midgetgolfbanen worden van beton gemaakt. Beton is een materiaal waaraan weinig onderhoud aan hoeft te worden besteed. Naast beton worden ook andere materialen gebruikt zoals (kunst)gras en gravel!