Goedkope vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee!

Iedereen die in Julianadorp aan Zee op vakantie gaat, kan kiezen uit legio goedkope vakantiehuizen. Het badplaatsje is de laatste decennia enorm populair geworden en daar is flink op geanticipeerd. De vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen op het Landal Beach Resort Ooghduyne en het Hogenboom Strandslag Juliana zijn vaak goedkoop door aanbiedingen en kortingen.

Strandhuisjes

Als je echt op een grandioze en unieke manier je vakantie wil doorbrengen, moet je één van de negentig strandhuisjes boeken die zich, zoals de naam al doet vermoeden, op het strand het Noord-Hollandse plaatsje bevinden. Normaal is het verboden om op het strand te overnachten; wildkamperen is in heel Nederland niet toegestaan. In de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee komen twee werelden op een aangename manier samen; aan de ene kant de luxe van het huisjes en aan de andere kant de verpletterende natuur waarin de huisjes zijn gesitueerd.

Luxe

Allereerst de luxe van het strandhuisje. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien; er is een keuken aanwezig, verwarming, toilet, televisie, radio, draadloos internet, et cetera. De lijst van luxe in de huisjes is schier oneindig. Als je vanuit dit comfort naar buiten kijkt, zit je feitelijk midden in de natuur; je ziet hoe de Noordzee de golven op het strand laat rollen, hoe de wind de duinen zandstraalt en hoe vogels af en aan vliegen! Om dit alles mee te maken hoef je maar één keer de reis naar het strand te maken. De overige badgasten moeten aan het einde van een zonnige stranddag weer naar huis togen. De kans is dan groot dat ze in de file komen te staan. Voor gezinnen zijn de strandhuisjes ook ideaal; terwijl de kids fijn op het strand aan het spelen zijn, kunnen hun ouders een oogje in het zeil houden.

Zeehonden

De absolute bonus van een verblijf in de strandhuisjes is de kans op een ontmoeting met zeehonden. Zeehonden zijn normaal gesproken vooral te spotten in de Waddenzee, waar ze aan het rusten zijn op zandbanken. Maar ze zwemmen bij tijd en wijle langs de gehele kust van de Noordzee, ook die van Julianadorp aan Zee. In de Nederlandse wateren komen twee soorten zeehonden voor: de grijze zeehond en gewone zeehond. De grijze zeehond is minder talrijk dan de gewone zeehond in de territoriale wateren van Nederland. Naast zeehonden leven er in Nederland nog twee andere zeezoogdieren: de witsnuitdolfijn en bruinvis. Ondanks dat de naam ‘bruinvis’ suggereert dat het hier om een vis gaat, is het toch echt een zoogdier. 

Vakantiehuizen

De keuzemogelijkheden van vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee zijn enorm; in locatie, in aanbod en in prijs. Op de eerste plaats kun je ervoor kiezen om een vakantiehuisje te boeken op één van de vakantieparken óf daarbuiten. Zogezegd zijn er in het kustplaatsje acht vakantieparken. Vakantieparken die allemaal een andere sfeer uitstralen en doelgroep hebben. Sommige parken zijn geschikt voor gezinnen met jonge kinderen terwijl andere zich meer lenen voor rustzoekers.

Er zijn echter niet alleen vakantiehuizen te boeken in de vakantieparken, ook buiten de parken is er een ruime keuze aan vakantiehuizen. Het beheer en de verhuur van deze huisjes ligt vaak bij de eigenaren, maar het komt ook voor dat de verhuur wordt uitbesteed aan verhuurbedrijven. Deze vakantiehuizen staan vaak op mooie locaties, waarbij de prijzen van de vakantiehuizen sterk uiteen lopen; van spotgoedkoop tot peperduur.

Appartementen

Naast de strandhuisjes en vakantiehuisjes zijn er in Julianadorp aan Zee ook tal van appartementen te huur. Deze appartementen zijn te boeken in de vakantieparken, maar ook daarbuiten. De grootte van de appartementen varieert; voor twee personen en voor meer personen.

Campings

Dan zijn er ook nog vakantiegangers, zonliefhebbers en badgasten die niet geïnteresseerd zijn in strandhuisjes, vakantiehuizen of appartementen, maar liever willen gaan kamperen tijdens hun vakantie. Ook om te gaan kamperen ben je in Julianadorp aan Zee aan het juiste adres, in de badplaats zijn verschillende campings en kun je zelfs kamperen bij de boer.