Goedkope strandslaaphuisjes te Noord-Beveland te Kamperland te Zeeland!

Ons land is gezegend met de Noordzee. Er zijn ook landen die niet aan een zee grenzen. Landen als Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland bijvoorbeeld. Landen die niet aan een zee grenzen, worden ‘sea-locked-countries’ genoemd. Als Luxemburgers, Oostenrijkers of Zwitsers een dagje naar zee willen, zullen zij hun land moeten verlaten.

Strandslaaphuisjes

Gelukkig is dat niet van toepassing voor ons land. Wij kunnen op iedere dag van het jaar naar de zee togen, om daar te gaan recreëren. Dat is dus een voorrecht. Als je dan op het strand bent, valt het tegenwoordig op dat op sommige plekken langs de vaderlandse kust vakantiehuisjes op het strand zijn gebouwd. Deze vakantiehuisjes worden strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes oftewel slaapstrandhuisjes oftewel beach houses genoemd.

Zeeland en Noord-Holland

Deze strandhuisjes kom je onder andere tegen in de provincies Zeeland en Noord-Holland. En wel in de kustplaatsjes Kamperland en Julianadorp aan Zee. In totaal staan er op het strand van Kamperland zestig strandhuisjes. Deze strandhuisjes zijn niet allemaal van hetzelfde type; je kunt kiezen uit twee soorten van type. In Julianadorp aan Zee is de situatie anders; daar staan negentig strandhuisjes op het strand.

Verschil

Er is nog een verschil tussen de twee badplaatsen. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee verdwijnen aan het einde van de herfst van het strand en worden aan het begin van de lente weer op het strand teruggezet. De strandhuisjes van Kamperland blijven het hele jaar op het Zeeuwse strand staan en zijn dus ook het hele jaar te boeken!