Goedkope strandhuisjes in Nederland huren!

Een goedkoop strandhuisje huren in Nederland is voor heel veel mensen een grote wens. Gelukkig is dat heel goed mogelijk op de stranden van Julianadorp aan Zee, Kamperland en Kijkduin. Op de stranden van de genoemde badplaatsen zijn strandhuisjes te huur die niet heel veel geld kosten. Uiteraard is dit wel een beetje afhankelijk voor welke tijd van het jaar je een strandhuisje wil huren; in het hoogseizoen betaal je natuurlijk wel meer geld, dan in het laagseizoen. 

Welk seizoen je ook gaat, het is immer een feest op het strand en diens directe omgeving. Een omgeving waar ook heel veel vogels leven. Eén van die vogels is de bergeend.

Bergeend

Een bergeend is een zogenaamde halfgans die qua grootte zit tussen een gans en een eend. De mannetjes bergeend heeft rode knobbel op diens snavel. De kop en de hals van de bergeend zijn zwart. Verder zijn de veren wit met links en rechts wat zwarte strepen. Vleeskleurig zijn de poten en rood is de snavel van de bergeend. Het beest heeft een lengte die varieert tussen de 55 en 65 centimeter bij een gewicht dat schommelt tussen de 1,0 en 1,5 kilogram.

Als het mannetje zijn vleugels spant, valt er 115 centimeter te meten. Op het moment dat het vrouwtje haar vleugels spant, valt er 70 centimeter te meten. Op het menu van de bergeend staan wormen, visjes, insecten, schaaldiertjes en wadslakjes. Als de bergeend zich wil voortplanten, gaat hij op zoek naar een leegstaand konijnenhol waarin een nest van dons wordt opgetrokken!