Goedkope strandhuisjes huren in Kamperland te Zeeland!

Op het Roompot Beach Resort en het Landal Beach Resort Oogduyne zijn de mooiste en goedkoopste strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes van Nederland te boeken. Kamperland en Julianadorp aan Zee zijn de kustplaatsjes waar bovengenoemde parken zich vinden. Dan praten we over de provincies Zeeland en Noord-Holland.

Kamperland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland ligt het plaatsje Kamperland. Het is een kustplaatsje waar ruim tweeduizend mensen leven en wonen. Kamperland is het grootste plaatsje van Noord-Beveland. Het woord Campen is de voorloper van het woord Kamperland. Er zijn geschriften gevonden uit het jaar 976 waar de naam Campen al voorkomt.

Noord-Beveland

Noord-Beveland telt in totaal meer dan 7.500 mensen. Het oppervlakte van Noord-Beveland is relatief groot. Dus het is er heel dunbevolkt. Het is derhalve heel erg rustig en ideaal voor een welverdiende vakantie. Kamperland is niet het enige dorpje op Noord-Beveland. Er zijn nog veel meer plaatsen en gehuchten zoals Kortgene, Colijnsplaat, Wissenkerke, Kats, Geersdijk, Plankendorp (buurtschap) en Stroodorp (buurtschap).

Provincie Zeeland

Ruim 380.000 mensen wonen in de provincie Zeeland, daarmee is het qua inwonersaantal Neerlands kleinste provincie. Zeeland heeft een zeer boeiende geschiedenis. De bouw van de Deltawerken is een belangrijk kantelpunt voor de Zeeuwen en de natuur die in de provincie is te vinden. Toen de Deltawerken werden gebouwd, veranderde er veel en kwam er een einde aan de eilanden. Vroeger bestond Zeeland uit de volgende eilanden en schiereilanden: Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. Bovendien hoort ook Zeeuws-Vlaanderen bij de provincie Zeeland.