Goedkope paasvakantie kortingen Julianadorp!

Wil je een geweldige meivakantie oftewel paasvakantie beleven? Ga dan naar Julianadorp! Er zijn verschillende aantrekkelijke redenen om juist dan dit kustplaatsje aan de Noordzeekust te bezoeken. Zo geven de grote vakantiefamilieparken als Hogenboom Strandslag Juliana en Landal Beach Resort Ooghduyne gedurende die periode vaak mooie kortingen op het verblijf in hun vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen. Daarnaast gaan in april miljoenen bloembollen bloeien in het noorden van Noord-Holland; de zogenaamde Kop van Noord-Holland. 

Noordelijke Bollenstreek

De meeste bloembollen die in de wereld worden verhandeld worden in de Kop van Noord-Holland gekweekt. Dit gebied wordt de zogenaamde Noordelijke Bollenstreek genoemd. Julianadorp ligt min of meer centraal in dit gebied. Er zijn dan ook heel veel bewoners van Julianadorp actief in de bloembollenteelt. In de regio van Lisse en Hillegom worden ook heel veel bloembollen gekweekt; dit gebied wordt derhalve de Zuidelijke Bollenstreek genoemd.

Keukenhof

In april en mei verandert Julianadorp en de omgeving van het kustplaatsje in één grote Keukenhof. Zo ver je kunt, kijken zie je dan bloemen; die bovendien de mooiste kleuren hebben zoals oranje, rood, lila, paars, geel, purper en blauw. Maar dat is nog niet alles. De geuren die al die bloemen afgeven vormen een waar genot. Wekenlang hangt er een natuurlijke parfum in het gebied. Uiteraard is het één groot feest om daar doorheen te fietsen of te wandelen.

Bloemenfeesten

Als de bloembollen gaan bloeien, worden er ook veel bloemenfeesten georganiseerd in de regio. Met name in Anna Paulowna en Breezand vinden er dan heel veel bloembol gerelateerde activiteiten plaats. Het is zeer de moeite waard om daar dan te gaan kijken en de sfeer letterlijk op te snuiven!