Goedkope paasvakantie aanbiedingen Julianadorp!

Tijdens de meivakantie oftewel paasvakantie is het zeer aangenaam om in Julianadorp aan Zee te zijn. De grote familievakantieparken zoals het Landal Beach Resort Ooghduyne en Hogenboom Strandslag Juliana stunten dan vaak met goedkope paasvakantie aanbiedingen. Ook de hogere temperatuur helpt een handje mee om de vakantievreugde te verhogen. Het is dan bijvoorbeeld heerlijk weer om lange strandwandelingen te maken. 

Bloembollenvelden

De maand april is om een hele andere reden ook zeer aantrekkelijk om Julianadorp te bezoeken. In deze maand wordt namelijk de start gemaakt van het bloembollenseizoen. Er zijn drie polders in de omgeving van Julianadorp die tezamen het grootste aaneengesloten bloembollengebied te wereld vormen: de Koegraspolder, Zijpe- en Hazepolder en de Anna Paulownapolder. Centraal in de Koegraspolder ligt Julianadorp. Het grootste aaneengesloten bloembollengebied wordt de Noordelijke Bollenstreek genoemd. Er is ook nog een Zuidelijke Bollenstreek in Nederland. Dit gebied ligt rondom Lisse en Hillegom. De miljoenen bloembollen die geplant zijn in de Noordelijke en Zuidelijke Bollensteek komen in de maanden april en mei tot volle bloei. Voor het menselijk oog en neus is dit een ongekende traktatie.

Tientallen soorten bloembollen

Tientallen verschillende soorten bloembollen zoals tulpen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten, krokussen bepalen dan het landschap. Er hangt dan 2 maanden lang een geweldige parfumlucht in de Kop van Noord-Holland. Rond die tijd kun je ook voor heel weinig geld de mooiste bloemen kopen. Bij de meeste bollenboeren staan voor aan de straat emmers die gevuld zijn met prachtige bloemen die je zelf kunt kopen door het geld in een soort kistje te doen. Als de bloembollen namelijk voor de eerste keer gaan bloeien, worden de bloemen als afval gezien. Alle energie moet namelijk in de bloembollen blijven zitten. Als uiteindelijk via de handel de bloembollen bij de particulieren thuis terechtkomen, mogen de bloembollen wel (voor de tweede keer) tot volle bloei komen!