Goedkope meivakantie aanbiedingen Julianadorp!

Tijdens de meivakantie is om twee redenen zeer interessant om een vakantie te boeken in Julianadorp aan Zee. Op de eerste plaats geven de vakantieparken dan grote kortingen op de prijzen van de accommodaties en worden er aantrekkelijke aanbiedingen gedaan. Kortingen van meer dan 20 procent zijn dan heel gewoon bij parken als het Landal Beach Resort Ooghduyne en Hogenboom Strandslag Julianadorp. Hierdoor wordt het verblijf in het schitterende kustplaatsje goedkoop. Op de tweede plaats gebeurt er iets bijzonders gedurende de meivakantie in de omgeving van Julianadorp aan Zee. Eind april en begin mei komen namelijk miljoenen bloembollen tot volle bloei in de Kop van Noord-Holland.

Noordelijke Bollenstreek

Julianadorp aan Zee ligt centraal in de zogenaamde Koegraspolder. Samen met de Zijpe- en Hazepolder én de Anna Paulownapolder vormt dit het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en zelfs van de wereld; de zogenaamde Noordelijke Bollenstreek.

Parfum 

Als dit poldergebied tot volle bloei komt, weet je even niet wat je meemaakt. Zo ver het oog reikt zie je dan honderden bloembedden vol met tulpen, narcissen, blauwe druifjes en tientallen andere bloemsoorten staan. Bloemen met betoverende kleuren en heerlijke geuren. Er hangt dan als het ware een zeer aangename natuurlijke parfum in de lucht: de Keukenhof in het kwadraat.

Floratuin Julianadorp

Het is ook heel interessant om in dit kader een bezoekje te brengen aan de zogenaamde Floratuin Julianadorp. De Floratuin heeft onder andere een showtuin met een oppervlakte van meer dan 7.000 m2 waar de nieuwste soorten bloembollen te zien zijn. Daarnaast bezit de Floratuin ook een Tulpenpluktuin waar je zelf je bosje bloemen bij elkaar kunt plukken. Ieder jaar plant de Floratuin meer dan 300.000 tulpen, van meer dan 300 verschillende soorten.