Goedkope hooiberghut huren in Julianadorp!

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Julianadorp aan Zee kiezen ervoor om een vakantiehuisje, strandhuisje of appartement te huren. Maar het kan ook anders. Tegenwoordig kun je in het Noord-Hollandse kustplaatsje ook een hooiberghut huren!

Hooiberghut

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt een hooiberghut op een hooiberg. Op deze manier kom je helemaal in de sfeer van het platteland terecht. Slapen bij de boer in optima forma. Kinderen vinden dat uiteraard helemaal te gek! Op verschillende campings in Julianadorp aan Zee is het mogelijk om een hooiberghut te huren!

Zandkastelen

Wat kinderen ook heel erg leuk vinden aan Julianadorp aan Zee is diens mooie Noordzee. Op het Noordzeestrand kunnen prachtige zandkastelen worden gebouwd en daarnaast kun je heerlijk zwemmen in de Noordzee als de temperatuur wat gaat stijgen in de zomer, lekker verkoeling zoeken in het Noordzeewater.

Poon

Wij zwemmen alleen in de zomer in de Noordzee. Voor de vissen die in de Noordzee leven, is dat natuurlijk een heel ander verhaal. De Noordzee is hun habitat. Eén van de vissoorten die zich maar al te graag ophoudt in de vaderlandse Noordzee, is de poon. Wat bijzonder aan de poon is, is dat het lijkt dat hij geluid kan maken. Het lijkt net alsof de poon knort. Door deze eigenschap heeft de poon dan ook de bijnaam ‘knorhaan’ verworven. De blaas is verantwoordelijk voor dit geluid. Ze kunnen namelijk de blaas laten trillen. Er zijn mondiaal meer dan honderd verschillende soorten ponen beschreven. In het Nederlandse deel van de Noordzee zijn er echter maar vijf soorten beschreven: grauwe poon, rode poon, stekelpoon, Engelse poon en gestreepte poon.