Goedkoop vakantiehuisje met Pinksteren in Julianadorp!

Hemelvaart, Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag zijn, tot aan de Kerstdagen, de laatste Christelijke feestdagen van het jaar. Het aantal dagen tussen Hemelvaart en Eerst Pinksterdag is exact tien. Hemelvaart vieren we immer op een donderdag, als gevolg hiervan vieren we Eerste Pinksterdag dus immer op een zondag. Doordat deze feestdagen in de weekkalender zo vast staan, ontstaat er een extra lang weekend met Pinksteren; een serie van drie vrije dagen: zaterdag, zondag Eerste Pinksterdag en maandag Tweede Pinksterdag. Voor veel mensen is dit een goede reden om dan iets leuk te gaan ondernemen! Een mini-vakantie bijvoorbeeld.

Vaderlands kust

Met een beetje geluk is het dan ook mooi weer, en dat kan best want het Pinksterweekend valt in het voorjaar! Een aantrekkelijke regio om in het voorjaar te bivakkeren is de vaderlandse kust. Julianadorp aan Zee is een badplaatsje in de Kop van Noord-Holland dat zich middels een aantal aantrekkelijke manieren onderscheidt van de overige Nederlandse badplaatsen. Zo heeft Julianadorp één van de mooiste, schoonste en minst drukke stranden van het hele land.

Files richting de kust

Als je in de zomer naar het Journaal kijkt, is het altijd weer hetzelfde liedje: files richting de kust. De mensen zoeken op een hete dag verkoeling en togen dan massaal naar de Noordzeekust om in het water te duiken. Echter om op het strand te komen, moet dus wel eerst worden afgezien in bloedhete auto’s.

Auto parkeren

Gelukkig geldt dat niet voor de kustplaatsjes van de Kop van Noord-Holland, deze zijn veel minder druk. Op een zomerse dag rij je zo naar het strand van Julianadorp aan Zee toe en kun je gewoon je auto daar parkeren.

Vakantieparken

Julianadorp aan Zee telt verschillende vakantieparken waar je op een prettige en goedkope manier tijdens het Pinksterfeest kunt vertoeven zoals het Landal Beach Resort Oogduyne en Strandslag Juliana. Bovendien strooien deze parken gedurende de feestdagen vaak met interessante aanbiedingen, kortingen en arrangementen.