Goedkoop strandhuisje boeken in Julianadorp!

De beroemdste strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes van Nederland zijn te vinden op het strand van Julianadorp aan Zee! In totaal staan er negentig strandslaaphuisjes op het strand van dit Noord-Hollandse kustplaatsje geparkeerd. De uiterst moderne en luxe strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn te boeken via het Landal Beach Resort Oogduyne.

Zeehonden

Als je in een standhuisje van Julianadorp aan Zee logeert, kun je genieten van alles wat er voor je ogen gebeurt. Het strandleven, maar ook de natuur … En als je een beetje geluk hebt zelfs van zeehonden!

Waddenzee en Zeeuwse delta

De Waddenzee en de Zeeuwse delta zijn dé locaties waar zeehonden zich in Nederland voornamelijk ophouden. Maar in principe kunnen ze overal langs de vaderlandse Noordzeekust opduiken, dus óók die van Julianadorp aan Zee. De gewone zeehond en de grijze zeehond zijn de twee in Nederland voorkomende zeehondensoorten.

Gewone zeehond

Grijs, donkerbruin of zwart zijn de kleuren van de vacht die de gewone zeehond kan aannemen. Daarnaast heeft een groot deel van de gewone zeehonden donkere vlekken. Wat verder opvalt aan de gewone zeehond is zijn kleine, afgeronde kop. Als je naar de grootte van zijn lichaam kijkt, heeft de gewone zeehond een relatief kleine kop. De neusgaten van de gewone zeehond hebben bovendien een karakteristieke V-vorm.

Grijze zeehond

Lang en zwaar, dat zijn karaktereigenschappen die prima passen bij de grijze zeehond. De vrouwtjes zijn, zoals ook elders in het dierenrijk, kleiner dan de mannetjes. Voor de mannetjes geldt een lengte van gemiddeld 130 en 195 centimeter, voor de vrouwtjes geldt een lengte van gemiddeld 120 en 156 centimeter. Als we naar het gewicht van grijze zeehond kijken, zien we ook indrukwekkende getallen; tussen de 45 en 130 kilogram. Opvallend is verder dat zowel de mannetjes als de vrouwtjes heel veel littekens in hun nek hebben. Tijdens de paring hebben de mannetjes de gewoonte om de vrouwtjes in hun nek te bijten!