Goedkoop kamperen bij de boer in Julianadorp!

Kamperen bij de boer oftewel kamperen op een boerencamping (mini-camping, boerderijcamping) is voor veel mensen dé ultieme manier van vakantievieren. Het is dan mogelijk om op een weiland van een boer (veehouder, akkerbouwer of tuinbouwer) een tent op te zetten, camper te parkeren of caravan te stallen en daarnaast de sfeer op te snuiven van het boerenleven. Vaak zijn er maar een beperkt aantal staanplaatsen, waardoor het er nooit heel erg druk is en het heel gemoedelijk blijft. Bovendien zijn de prijzen op een boerencamping laag en is het dus goedkoop om op deze manier te kamperen.

Bloembollenboeren

In Julianadorp aan Zee zijn verschillende bloembollenboeren waar het mogelijk is om te kamperen. In de maanden april en mei is het dan een groot feest om op de boerderij en diens omgeving van sierbolkweeker te zijn. Het is dan namelijk de tijd dat alle bloembolvelden in volle bloei staan en het Noord-Hollandse landschap wekenlang verandert in de Keukenhof van het noorden.

Faciliteiten

Ook bij het kamperen bij de boer ontbreekt het tegenwoordig niet aan faciliteiten. Op het terrein zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals toiletten en douches, is er een speciale ruimte om af te wassen of een wasje te draaien, is er toegang tot gratis draadloos internet oftewel wifi, zijn kakelverse broodjes te verkrijgen, zijn uiteraard eitjes van eigen kippen voorhanden, zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig en wordt er dagelijks gezorgd voor een krantje.

Strandcamping ’t Noorder Sandt

Naast de boerencampings van Julianadorp aan Zee kent het kustplaatje ook verschillende reguliere campings. Eén van de mooiste reguliere campings van Julianadorp is strandcamping ’t Noorder Sandt. Deze camping ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand en biedt prachtige kampeerplaatsen voor tenten, campers en caravans aan.