Goedkoop glamping in Julianadorp!

De laatste tijd is het zogenaamde glamping enorm gestegen in populariteit! Deze trend is ook te zien in Julianadorp aan Zee. Iedereen die geïnteresseerd is in glamping in Julianadorp aan Zee, kan het beste naar strandcamping ’t Noorder Sandt togen. Op deze prachtige camping zijn verschillende glamping-mogelijkheden!

Wel de lusten, niet de lasten

Waar komt het woord glamping eigenlijk vandaan? Het is een samenvoeging van de woorden glamour en camping! Met andere woorden; op een glamorous manier kamperen! Dus wel de lusten van het kamperen ervaren (natuurlijke omgeving, vrijheidsgevoel, et cetera), maar niet de lasten van het kamperen ondergaan (matige sanitaire voorzieningen, et cetera).

Eigen koelkast

Eenieder die gaat glamperen hoeft niet in een slaapzak te kruipen en op een matje te gaan liggen op een harde ondergrond. Uiteraard hoef je tijdens glamping ook niet een gemeenschappelijke sanitaire ruimte te delen met de andere bewoners van de camping. Bovendien kun je bij glamping je eigen maaltijd bereiden in je eigen keukentje met eigen koelkast!

Safari’s

Waar komt het fenomeen glamping eigenlijk vandaan? De safari’s die in Afrika gemaakt werden en nog steeds gemaakt worden, staan aan de bakermat van het huidige glamping. Hele hordes Amerikanen en Europeanen willen graag tussen de leeuwen, olifanten, struisvogels, neushoorns en zebra rijden, maar willen ’s avonds wel in een comfortabel bedje liggen …

Verschillende namen

Voor glamping worden verschillende andere namen gebruikt zoals boutique camping, luxe camping, chique camping en comfortabel kamperen. Er zijn verschillende manieren van onderkomens bij glamping zoals yurts, tipi’s, peulen, beltenten, safaritenten, tenthutten en boomhutten.

Luxe tenten en stacaravans

De wereld van het glamping beschikt over een groot arsenaal aan luxe tenten zoals de lodgetent, lodgesuite, safaritent, airlodge, hybridlodge en cubesuite. Bovendien heeft men de beschikking over een heel scala aan luxe stacaravans zoals de stacaravan exclusive parenea, stacaravan exclusive riviera, stacaravan exclusive selectcamp, stacaravan exclusive taos en stacaravan exclusive next.