Glamping in Julianadorp!

Glamping is de laatste jaren enorm populair geworden, óók in Julianadorp aan Zee. Bij strandcamping ’t Noorder Sandt in Julianadorp aan Zee bestaat de mogelijkheid tot glamping. Het woord glamping ontstaat als je de woorden glamour en camping samenvoegt. Het is eigenlijk kamperen met behoud van de luxe van een hotel, waarbij je dus wel in een natuurlijke omgeving bivakkeert en van de vrijheid van een camping kunt genieten.

Afrika

De oorsprong van glamping ligt bij de safari’s die te maken zijn in Afrika. Aan het begin van de 20ste eeuw werden de Afrikaanse safari’s steeds populairder onder Amerikanen en Europeanen. Echter, deze mensen wilden graag oog in oog komen met leeuwen, giraffen, olifanten en neushoorns zonder aan comfort of luxe te moeten inboeten.

Comfort

Als je gaat glamperen hoef je niet op luchtbedden of matjes te liggen, hoef je je niet in een slaapzak te kruipen en hoef je ook niet met een wc-rol onder je arm naar het gemeenschappelijk sanitair te togen. Want bij glamping geniet je het comfort van een eigen bed en eigen sanitair. Bovendien heb je de beschikking over een eigen keukenblok met koelkast. Andere namen voor glamping zijn comfortabel kamperen, chique camping, luxe camping of boutique camping. Bij glamping worden verschillende soorten onderkomens ingezet zoals boomhutten, tenthutten, safaritenten, beltenten, peulen, tipi’s en yurts.

Luxe tenten

Er zijn verschillende luxe tenten in de markt van het glamping (lodgetent, lodgesuite, safaritent, airlodge, hybridlodge en cubesuite), daarnaast bestaan er luxe stacaravans bij glamping (stacaravan exclusive parenea, stacaravan exclusive riviera, stacaravan exclusive selectcamp, stacaravan exclusive taos en stacaravan exclusive next).