Geen ziekenhuis in Julianadorp aan Zee!

In Julianadorp aan Zee is geen ziekenhuis aanwezig. Als je in het vakantiedorpje een medisch probleem hebt, kun je het beste naar het op steenworp afstand liggende Den Helder togen. Den Helder is de marinestad van Nederland. In Den Helder is een modern ziekenhuis aanwezig. Een ander ziekenhuis dat in de buurt van Julianadorp aan Zee ligt, is het ziekenhuis van Alkmaar. Alkmaar is de kaasstad van Nederland. Ook hier bevindt zich dus een modern ziekenhuis. Gelukkig zijn er in Julianadorp aan Zee wel verschillende huisartspraktijken aanwezig.

Uiteraard hoopt iedereen die Julianadorp aan Zee bezoekt, geen beroep te hoeven doen op medische zorg. Je kunt beter lekker gaan genieten van de mooie natuur die het kustplaatsje te bieden heeft. Een natuur die vol met vogels zit. De casarca bijvoorbeeld.

Casarca

Een andere naam voor de casarca is de roestgans. De casarca is een zogenaamde halfgans. De casarca heeft een lengte die tussen de 58 en 70 centimeter ligt. Het beest heeft bovendien een vleugelspanwijdte die tussen de 110 en 135 centimeter ligt. Als je naar de genoemde afmetingen kijkt, zul je de conclusie trekken dat de casarca groter is dan een eend, maar kleiner dan het leeuwendeel van de ganssoorten.

De casarca lijkt als twee druppels water op de bergeend. Ook de bergeend is geen eend, maar een halfgans. Als de casarca eieren gaat leggen, verschijnen er tussen de 6 en 16 eieren ten tonele. De jonge casarca lijkt veel op een volwassen exemplaar, maar er zijn wel een paar verschillen. Zo heeft de jonge casarca een witte voorvleugel en de volwassen casarca een grijze voorvleugel.

Vakantieparken

In Julianadorp aan Zee zijn acht verschillende vakantieparken aanwezig!