Geen windturbines voor de kust van Julianadorp!

Als je moet kiezen tussen energie die opgewekt is uit fossiele brandstoffen enerzijds of uit wind of zonlicht anderzijds, is de keuze snel gemaakt! Wij hebben zo zoetjes aan meer dan genoeg olie en gas verbrand. De nadelen daarvan gaan we nu dan ook lijfelijk ondervinden; er is de laatste 100 jaar zoveel koolstofdioxide de atmosfeer ingepompt, dat klimaat behoorlijk van slag is geraakt.

Windmolens

In Nederland moeten derhalve windmolens oftewel windturbines worden gebouwd, heel veel. Tienduizenden! Er is echter één grote vraag, waar gaan we ze neerzetten! Niemand wil namelijk in de buurt van windmolens wonen. Het geeft geluidsoverlast én het is geen fraai gezicht; horizonvervuiling!

Dertig kustplaatsjes

Tegenwoordig staan er ook al enorm veel windmolens in de Noordzee. Ze staan ver van de kust af, maar toch niet ver genoeg om aan het oog te worden onttrokken. En daar wringt de schoen. Nederland telt ongeveer een dertigtal kustplaatsjes. Voor de kust van heel veel van deze badplaatsjes zijn inmiddels al windmolenparken opgetrokken. Dat wil je natuurlijk niet, het ultieme kustgevoel help je daarmee om zeep! Als je aan het Noordzeestrand staat en je kijkt de zee in, wil je alleen maar golven en water zien. Je wil niet in de verte een windmolenpark kunnen waarnemen!

Maagdelijke Noordzee

Julianadorp aan Zee is nog één van de weinige kustplaatsen waar dat mogelijk is. Voor de kust van dit Noordhollandse badplaatsje heb je nog een maagdelijke Noordzee voor je liggen en kun je nog genieten van een opkomende en ondergaande zon die niet verstoord wordt die bouwsels die van mensenhanden afkomstig zijn! Hopelijk gaat dit in de toekomst nooit veranderen!

Vakantieparken

Julianadorp aan Zee is overigens gezegend met schitterende vakantieparken.