Geen windmolens voor de kust van Julianadorp!

Er staan geen windmolens voor de kust van Julianadorp aan Zee, dat is een zegen. Bij de meeste badplaatsen van Nederland heb je niet meer een lege Noordzee als uitzicht voor je, maar wordt dat uitzicht vertroebeld door parken van windmolens en windturbines.

Groene energie

Natuurlijk is windenergie veel beter dan de energie die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen en wordt het samen met zonne-energie en andere groene energiebronnen de toekomst van Nederland, maar een fraai gezicht is het niet. De grote vraag is natuurlijk waar worden al die windmolens in de toekomst neergezet? Op land? In de zee? En bovenal waar op land en waar in zee? Want niemand wil ze natuurlijk in zijn of haar achtertuin of ‘voorzee’ hebben!

Horizonvervuiling

Als je naar de totale beleving kijkt van de Noordzee past daar natuurlijk geen horizonvervuiling bij. Als je aan het strand denkt, denk je aan mooie duinen die overgaan in het strand en een strand dat overgaat in een Noordzee. Een Noordzee die verder leeg is. Waar af en toe een boot vaart. Waar je in de ochtend de zon ziet opkomen en in de avond de zon weer in het water ziet ondergaan, zonder dat het zonlicht allerlei verstorende objecten in het zeewater aan het verlichten is! Zoals windmolens, olieplatforms, booreilanden et cetera. Met andere woorden; liever geen horizonvervuiling aan de kust!

Breedste strand

In dat opzicht is het heerlijk vertoeven aan de kust van Julianadorp aan Zee. Zogezegd tref je geen horizonvervuiling aan bij dit Noord-Hollandse kustplaatsje. Daarnaast heeft Julianadorp aan Zee nog veel meer unieke eigenschappen die zeer interessant zijn voor de bezoekers van het plaatsje. Zo is het strand één van de breedste, langste en schoonste van heel Nederland! Kortom, het is heerlijk vertoeven in een van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee!