Geen windmolenpark voor de kust van Julianadorp!

Het is een zegen dat er geen windmolenpark is opgetrokken voor de kust van Julianadorp aan Zee! Dat is tegenwoordig vrij uniek. Bij het leeuwendeel van de vaderlandse badplaatsen is het uitzicht totaal verpest door windmolens en windturbines die een stukje uit de kust in de Noordzee zijn gebouwd.

Horizonvervuiling

Uiteraard is de opwekking van energie middels windenergie en zonne-energie de toekomst. De mensheid heeft al veel te veel fossiele brandstoffen verstookt en hierdoor het milieu een slechte dienst bewezen. Maar goed, het is natuurlijk wel de vraag waar al die tienduizenden windmolens geplaatst gaan worden. Waar ergens op het land en waar ergens in de zee? Want als het puntje bij paaltje komt, wil natuurlijk niemand in de buurt van een windmolenspark wonen. Te veel herrie en te veel horizonvervuiling!

Mooie Noordzee

Ook aan de kust is het een doorn in het oog om vanaf het strand in de Noordzee te kijken die verstoord wordt door windmolens. Uiteraard staan de molens ver in de zee, maar toch niet ver genoeg om het aan het gezichtsveld onttrokken te worden. Als je naar de Noordzee kijkt, wil je mooie golven zien en wil je de zon zien opkomen en weer in het water zien verdwijnen. Je wil alleen maar een mooie Noordzee zien waar af en toe een bootje de aandacht van het oog trekt!

Heel ver weg

Voor de kust van Julianadorp aan Zee liggen wel wat olieplatform en gasbooreilanden, maar deze liggen heel ver weg. Hierdoor zijn ze amper zichtbaar. Alleen als het nacht is, verraadt de verlichting diens bestaan. Met andere woorden; er is praktisch geen horizonvervuiling voor de kust van Julianadorp aan Zee!

Vakantieparken

Julianadorp aan Zee is overigens gezegend met prachtige vakantieparken waar je een zorgeloze vakantie kunt beleven.