Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee, op steenworp afstand van Julianadorp!

Eén van de leukste activiteiten die je vanuit Julianadorp aan Zee (een fantastische kustplaats met fraaie vakantieparken) kunt ondernemen, is een bezoekje brengen aan Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee. Tenminste als je van tulpen houdt. Er zijn overigens maar heel erg weinig mensen die niet erg gelukkig worden van deze prachtige bloemsoort.

Themapark

Tulpenland is een themapark dat in het hart van het grootste bloembollenteelt-gebied van Nederland is gelegen. Het is een plaats waar je alle informatie over tulpen kunt verkrijgen, onder andere de boeiende geschiedenis van de tulpenkweek.

Turkije

De oorsprong van de tulpen ligt in de Himalaya, een ruig en onherbergzaam gebied. Turkije speelt ook een belangrijke rol in de geschiedenis van tulpen. Tijdens de 16de eeuw werd het leeuwendeel van de tulpen in Turkije gekweekt en vervolgens in Nederland verhandeld.

Rembrandt-tulpen

Tulpen die een bizar kleurenspel vertonen worden Rembrandt-tulpen genoemd. Ten tijde van de zogenaamde Tulpenmanie waren Rembrandt-tulpen het meest duur én het meest gewild. Paradoxaal genoeg heeft Rembrandt nimmer tulpen geschilderd.

Zomerschoon

Helaas zijn bijna alle tulpensoorten die in de 17de eeuw werden geteeld en verhandeld verdwenen. Eén tulpensoort hield gelukkig de achterliggende eeuwen wel stand; Zomerschoon. Gelukkig worden er tegenwoordig wel andere tulpen gekweekt die ook uitgerust zijn met grandioze kleuren.

De eerste lentedag in maart

De deuren van Fluwel’s Tulpenland worden vanaf de eerste lentedag in maart geopend en sluiten aan het einde van oktober, net voordat de winter intreedt. Als je aan het einde van de maand april en aan het begin van de maand mei Fluwel’s Tulpenland bezoekt, val je met je neus in de boter. Op het park staan dan alle tulpen in volle bloei, daarnaast staan in de landerijen om het park heen ook ontelbaar veel sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, hyacinten, irissen, blauwe druifjes, tulpen, lelies, gladiolen, et cetera te geuren en kleuren.