Fietsroutes op Texel

Op het Nederlandse Waddeneiland Texel zijn verschillende fietsroutes uitgezet die je alle mooie kanten van het eiland laten zien. De fietspaden op Texel zijn van een perfecte kwaliteit. Texel is een echt fietseiland, derhalve is het zeer aanbevelenswaardig om het eiland met de fiets te gaan verkennen!

 

fietsroutes texel

 

Oosterend – De Koog

Deze fietsroute heeft een lengte van 10 kilometer en voert van Oosterend (Waddenzeekant) naar De Koog (Noordzeekant).

De Koog – Oosterend

Deze fietsroute heeft een lengte van 10 kilometer en voert van De Koog (Noordzeekant) naar Oosterend (Waddenzeekant).

Oudeschild – Oosterend

Deze fietsroute heeft een lengte van 8 kilometer en voert van de haven van Oudeschild naar de Peperhof in Oosterend. Onderweg fiets je door het boerenland, de Waddenzee en het natuurgebied ‘De Zandkes’.

Rondje Noord-Texel

Deze fietsroute heeft een lengte van 11 kilometer en vertrekt vanuit vakantiepark De Krim en voert via de duinen naar het meest noordelijke deel van het eiland, de plek waar de bekende rode vuurtoren staat. Vervolgens fiets je langs de Waddenzeekust en De Cocksdorp om uiteindelijk weer terug te keren bij het vertrekpunt.

Rondje Zuid-Texel

Deze fietsroute heeft een lengte van 29 kilometer en voert je langs het landschap achter de Waddenzeedijk en het Nationaal Park Duinen van Texel. Deze fietsroute start bij de veerhaven van Texel en is dus ideaal voor dagtoeristen. Onderweg fiets je ook langs schilderachtige dorpjes als Oudeschild, Den Burg en Den Hoorn. Den Hoorn is wellicht het mooiste dorpje van het eiland. Den Hoorn ligt op een heuvel en is daardoor lichtjes verheven in het landschap. In het voorjaar wordt Den Hoorn bovendien omringd door bloeiende bloembollen.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken