Fietsen op Texel

Texel is het grootste Waddeneiland. Niet alleen van Nederland, maar ook van Duitsland en Denemarken. Nederland telt vijf bewoonde Waddeneilanden. Op veertien Duitse Waddeneilanden leven mensen. Denemarken heeft drie Waddeneilanden waar mensen een bestaan proberen op te bouwen.

 

Fietsen Texel

 

Fietsen op Texel

Fietsen is een geweldige activiteit. Heerlijk ontspannen door het landschap heen fietsen. Fietsen is bovendien goed voor de geest en voor het lichaam. Mensen die van fietsen houden, zijn op Texel aan het juiste adres. Op het eiland ligt voor maar liefst 140 kilometer aan fietspaden. Deze fietspaden doorklieven alle mogelijke landschappen die je maar kunt voorstellen. Texel is qua landschapsvariatie namelijk een soort mini-Nederland. Dan moet je dus denken aan weilanden, bossen, duinen, akkerbouwgronden en heidevelden. Je kunt je voorstellen dat het een genot is om daar doorheen te fietsen met de wind door je haren en de zon op je bolletje.

Fiets huren op Texel 

Als je op vakantie gaat naar Texel en je hebt de ambitie om daar te gaan fietsen, zijn er twee opties: of je neemt je eigen fiets mee, of je huurt een fiets op het eiland. Op Texel bevinden zich tientallen plekken waar je fietsen kunt huren. Een van de grootste fietsverhuurders bevindt zich bij de veerhaven van Texel. Nadat je dus de veerboot hebt verlaten, kun je direct een fiets gaan huren.

Verschillende soorten fietsen

Op Texel zijn verschillende soorten fietsen te huur. Dan moet je denken aan gewone fietsen, kinderfietsen, tandems, elektrische fietsen, racefietsen, mountainbikes, et cetera. Als je eenmaal een fiets gehuurd hebt, kun je lekker het eiland gaan verkennen.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken