Fiets huren op Texel

Voor mensen die van fietsen houden, is Texel een geweldige bestemming. Het eiland is gezegend met meer dan 140 kilometer aan fietspaden. Fietspaden die door alle landschappen van het eiland voeren. En het grootste Nederlandse Waddeneiland kent heel veel verschillende soorten landschappen. Dan moet je denken aan bossen, duinen, weilanden, akkerbouwgronden, heidevelden, et cetera.

 

 

Planten en dieren 

Uiteraard vormen de Texelse landschappen de natuurlijke omgeving voor heel veel verschillende plant- en diersoorten. Zo is het eiland voor vogelspotters een geweldige bestemming. Op het eiland leven en broeden heel veel verschillende soorten vogels. Het is een feest om deze vogels met verrekijkers te bekijken. Natuurlijk is het ook leuk om foto’s van de vogels te maken.

Fietsen huren op Texel 

Als je voornemens bent om te gaan fietsen op Texel, zijn er twee opties. Of je neemt je eigen fiets mee naar het eiland, of je huurt een fiets op Texel. Je eigen fiets meenemen heeft een aantal voordelen. Het kost geen geld en je kunt natuurlijk het beste fietsen op je eigen fiets; je eigen fiets ben je gewend. Als je naar Texel gaat en je hebt geen eigen fiets bij je, kun je uiteraard op het eiland een fiets huren. Op Texel zijn ontelbaar veel plekken waar je fietsen kunt huren. Als je van de veerboot afkomt, zie je al direct een plek waar je fietsen kunt huren. Dat is ook direct de grootste fietsverhuurzaak van het eiland.

Fietsroutes op Texel

Op Texel zijn de verschillende fietsroutes goed aangegeven. Bovendien worden de fietspaden goed onderhouden en zijn ze van een goede kwaliteit.

Vakantieparken

Op Texel zijn verschillende prachtige vakantieparken aanwezig waar je heerlijk kunt vertoeven.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken