Exclusieve slaapstrandhuisjes in Julianadorp aan Zee!

Nederland is bezaaid met vakantiehuisjes. Ze zijn doorgaans opgetrokken in bossen, polders, heidevelden, op de eilanden of langs de kust. Er is echter een kentering gaande. Vakantiegangers willen tegenwoordig wat anders. Zo kun je vandaag de dag tijdens je vakantie naar dromenland vertrekken in verbouwde vuur- en watertorens, sluizen, kerken, kloosters en fabrieken. De nieuwste hype aan het firmament van de vakantiehuisjes zijn de zogenaamde slaapstrandhuisjes.

Domein van water, wind en zand

Nog niet zo heel lang geleden was het strand het domein van water, wind en zand waar enkel en alleen meeuwen en andere zeevogels doorlopend aanwezig waren. De enige sporen van mensen waren de strandpaviljoens en strandhuisjes. Strandhuisjes waar strandgasten hun strandstoelen, parasols, windschermen en handdoeken kunnen opbergen voor een volgende dag tjokvol met strandplezier.

Grote broer

Maar de traditionele strandhuisjes hebben zogezegd een grote broer gekregen: slaapstrandhuisjes. Slaapstrandhuisjes maken het mogelijk om de hele vakantieperiode op het strand te verblijven: te recreëren, te eten én te slapen. Je totaal één te voelen met de natuur en daar volledig in op te gaan! Dit concept is een enorm succesvol gebleken. Heden ten dage zijn er al meer dan vijfhonderd slaapstrandhuisjes langs de Nederlandse Noordzeekust opgetrokken. De vraag naar dit soort unieke accommodaties is zelfs vele malen groter. Projectontwikkelaars willen alle Nederlandse stranden wel volplempen met slaapstrandhuisjes, maar ondervinden gelukkig veel weerstand van natuurbehartigers. We moeten uiteraard ook niet overdrijven met deze vorm van vakantiewoningen.

Julianadorp aan Zee

Ook Julianadorp aan Zee heeft sinds enkele jaren slaapstrandhuisjes op haar strand toegestaan. Maar liefst negentig slaapstrandhuisjes glimmen, op de scheidslijn van duinen en het strand, in het zonlicht en trotseren zo nodig weer en wind. Waarom zijn slaapstrandhuisje zo’n enorm succes?

Natuurbeleving

De natuurbeleving in een slaapstrandhuisje is ongekend en waarschijnlijk niet te overtreffen. Iedere avond getuige zijn van de in de Noordzee uitdovende koperen ploert. Iedere nacht in slaap vallen met op de achtergrond het geruis van de branding. Iedere ochtend binnen een paar seconden een frisse duik kunnen nemen in de Noordzee, die als het ware de voortuin van het vakantiestulpje vormt. Iedere dag kuilen graven en zandkastelen bouwen op het strand dat direct aan de voet van de vakantiewoning begint. Bovendien zit je in een strandhuisje polposition om van alle dieren te kunnen genieten voor wie het duinlandschap de natuurlijke omgeving is. Zo leven er enorm veel vogels in de duinen en op het strand. Met een beetje geluk ben je ook getuige van zeehonden die voorbij komen zwemmen, evenals witsnuitdolfijnen en bruinvissen; de twee andere vertegenwoordigers van de zeezoogdieren in Nederland.

Niet het hele jaar door bewoond

De slaapstrandhuisjes worden niet het hele jaar door bewoond. Aan het einde van de herfst worden ze vakkundig gedemonteerd om pas in het voorjaar weer opgebouwd te worden als het nieuwe vakantieseizoen begint. Eigenlijk is dat wel een goede zaak. Zes maanden per jaar het strand weer teruggeven aan de natuur. Dat als je een strandwandeling in de herfst of winter maakt, er geen sporen van de mens aanwezig zijn. Het Landal Beach Resort Ooghduyne beheert de negentig strandhuisjes van Julianadorp aan Zee.