header image
 

Winkelcentra

Iedereen die in Julianadorp aan Zee verblijft voor een vakantie kan voor de dagelijkse boodschappen terecht in de drie winkelcentra die de kustplaats rijk is: Winkelcentrum Dorperweerth, Winkelcentrum de Riepel en Winkelcentrum Loopuytpark.

 

Winkelcentra Julianadorp aan Zee

 

In Julianadorp zijn uiteraard ook supermarkten vertegenwoordigd in de bovengenoemde winkelcentra: Aldi, Lidl, Deen en Vomar. Er bevinden zich vooralsnog geen Albert Heijns of Jumbo’s in het badplaatsje. De Zaanse grootgrutter heeft wel verschillende filialen in het naburige Den Helder en in het op steenworp afstand liggende Callantsoog. Als je een Jumbo wilt bezoeken, moet je naar Anna Paulowna togen. Anna Paulowna ligt op 8 kilometer afstand van Julianadorp aan Zee.

In Julianadorp aan Zee bevinden zich verschillende campings. Deze campings hebben de meest uiteenlopen faciliteiten waaronder miniwinkeltjes op hun campingterreinen staan, waar je verschillende levensmiddelen en andere spulletjes kunt kopen. Als je onverhoopt wat vergeten bent te kopen, is het natuurlijk wel zo handig dat er nog een campingwinkeltje aanwezig is.

Winkelcentrum Dorperweerth

Winkelcentrum Dorperweerth (Drooge Bol 1029, Julianadorp) is een overdekt winkelcentrum. In het winkelcentrum zijn 13 verschillende winkels aanwezig. Voor Winkelcentrum Dorperweerth bevinden zich gratis parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is 6 dagen in de week geopend, waarbij het iedere vrijdag koopavond is. Winkelcentrum Dorperweerth is zondags gesloten. In Winkelcentrum Dorperweerth zijn de volgende winkels aanwezig: Bakkerij Dunselman, BloemZ, Bruna, Janson Schoenen & Schoenmakerij, Kapsalon Hairport, Kingsway, Kruitvat, Marco’s Groente en Fruit, Slagerij Jan Kater, Snackbar de Prins, Van Dijk Optiek en Vormar Voordeelmarkt.

Winkelcentrum de Riepel

Winkelcentrum de Riepel (Schoolweg 57, Julianadorp) is eveneens een overdekt winkelcentrum met een oppervlakte van 7.500 vierkante meter. In het winkelcentrum zijn 22 verschillende winkels aanwezig. Voor Winkelcentrum de Riepel bevinden zich bovendien 300 gratis parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is 7 dagen in de week geopend, waarbij het iedere vrijdag koopavond is. In Winkelcentrum de Riepel zijn de volgende winkels aanwezig: IJssalon de Schepper, Cube White Concepstore, HEMA, Nelson, Deen Supermarkt, DA Drogist, Mitra, Fantasy Bloemen, Versbakkerij, Keurslager Koeleman, Pets Place, De Boterbloem, Toys 1 Toys, Hoffies Lunchroom, Koetshuysch Kaaswinkel, Kapsters Haarlijn 10, Meester Reenders, B Zus Fouga Men, Zwaan, Primera, Terstal, Aldi Supermarkt en Vishandel de Boer.

Winkelcentrum Loopuytpark 

Winkelcentrum Loopuytpark (Loopuytpark, Julianadorp) bestaat uit slechts één kleine winkelstraat (Loopuytpark) in het oude centrum van Julianadorp. De winkelstraat loopt in een rechthoek waardoor er in het midden een piepklein pleintje is ontstaan. Winkelcentrum Loopuytpark ligt op steenworp afstand van Winkelcentrum de Riepel. Aan het pleintje zijn de volgende winkels en horecagelegenheden aanwezig: Lidl Supermarkt, Budget Food, Sweets, Lampers Webshops, Blokker, Bikestore Julianadorp, Zonvaart Reizen, Restaurant eFFe in ’t dorp, Bakkerij Dunselman, De Wit bloemen en planten, Ristorante Dilano, Momento Tapas en Meer, Broodje Zo, Peanuts, Rabobank en de Nieuwedieper Vishandel.

Markten

Mensen houden ervan om naar een markt te gaan. Lekker langs de verschillende kraampjes lopen en de geur van versgebranden nootjes opsnuiven, of van versgebakken brood of kibbeling. Op de markt kun je meestal ook kakelverse groentes en fruit verkrijgen of mooie bloemen die thuis het huis opfleuren en opgeuren. Bovendien liggen de prijzen vaak een stuk lager op een markt dan die in de winkels. Bij winkelcentrum Dorperweert wordt voor de marktliefhebbers iedere donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een markt georganiseerd.

Daarnaast wordt er tijdens het vakantieseizoen in Julianadorp iedere week een bijzondere markt gehouden aan de Callantsogervaart: de zogenaamde kofferbakmarkt. Het principe van de kofferbakmarkt komt oorspronkelijk uit Engeland en is vergelijkbaar met de in Nederland gangbare vlooien- en of uitmarkt. Er is echter één verschil, bij een kofferbakmarkt wordt het koopwaar vanuit de kofferbakken van auto’s aangeboden. De kofferbakmarkt van Julianadorp is de laatste jaren steeds populairder geworden en trekt onder andere veel Nederlandse en Duitse toeristen aan. Ook kinderen vinden het vaak prachtig om over een kofferbakmarkt te struinen of om er spulletjes te verkopen. Het Koningdaggevoel komt dan naar boven!

De supermarkten van Nederland

In Nederland bestaan tientallen verschillende soorten supermarkten zoals Agrimarkt, Albert Heijn, Aldi, Attent, Attent Super op vakantie!, Boni, C1000, Coop, Coop Compact, Dagwinkel, Deen, DekaMarkt, Dirk (van den Broek), EMTE Supermarkten, E-markt, Gruma, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Kingsalmarkt, Lidl, MCD, Makro, M&M supermarkten, Nettorama, Pakgro, Plus, Poiesz, Pryma, Sligro, Spar, Supercoop, Troefmarkt en Vomar.

Albert Heijn

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland. Albert Heijn bezit bijna duizend winkels door het hele land heen. Bij Albert Heijn werken meer dan 110.000 mensen. In Zaandam staat het hoofdkantoor van Albert Heijn. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit zes verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra bevinden zich in Pijnacker, Tilburg, Geldermalsen, Nieuwegein, Zwolle en Zaandam.

Jumbo 

De Jumbo is de op één na grootste supermarktketen van Nederland. Jumbo bezit meer dan 430 winkels door het hele land heen. Bij de Jumbo werken meer dan 30.000 mensen. In Veghel staat het hoofdkantoor van de Jumbo. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit vijf verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra bevinden zich in Veghel en Beilen.

Lidl

De Lidl is na de Albert Heijn en Jumbo de derde grootste supermarktketen van Nederland. Lidl bezit meer dan 400 winkels door het hele land heen. Bij Lidl-Nederland werken in totaal x mensen. In het Noord-Hollandse Huizen staat het hoofdkantoor van Lidl-Nederland. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit vijf verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra bevinden zich in Zwaag, Etten-Leur, Heerenveen, Weert en Tiel.

Plus 

De Plus is een grote supermarktketen in Nederland. De Plus bezit meer dan 250 winkels door het hele land heen. Bij de Plus werken in totaal x mensen. In Utrecht staat het hoofdkantoor van de Plus. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit vijf verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra bevinden zich in Haaksbergen, Hendrik-Ido-Ambacht, Ittervoort en Middenbeemster.

Dirk

Dirk is een grote supermarktketen in Nederland. Dirk bezit meer dan 100 winkels die zich voornamelijk in de Randstad en in het oosten van Nederland bevinden. Bij Dirk werken in totaal x mensen. In x staat het hoofdkantoor van Dirk. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit vijf verschillende distributiecentra. Deze distributiecentra bevinden zich in Amsterdam, Zwijndrecht, Zundert, Lisse en Sassenheim.

Hoogvliet 

Hoogvliet is een kleinere supermarktketen in Nederland. Hoogvliet bezit meer dan 65 winkels in de provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland. Bij Hoogvliet werken in totaal x mensen. In Alphen aan den Rijn staat het hoofdkantoor van Hoogvliet. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit één distributiecentrum. Dit distributiecentrum bevindt zich in Alphen aan den Rijn.

Nettorama 

Nettorama is een kleinere supermarktketen in Nederland. Nettorama bezit meer dan 30 winkels in de provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Drenthe en Overijssel. Bij Nettorama werken in totaal x mensen. In het Brabantse Oosterhout staat het hoofdkantoor van Nettorama. De bevoorrading van de winkels vindt plaats vanuit één distributiecentrum. Dit distributiecentrum bevindt zich evenals het hoofdkantoor in Oosterhout. Nettorama zegt de goedkoopste supermarkt van Nederland te zijn. De schappen van Nettorama zijn voor 70 procent gevuld met A-merken.