Een tweede huis kopen in Julianadorp!

Als je op vakantie gaat naar Julianadorp aan Zee, moet je uiteraard voor een accommodatie zorgen. Dan zijn er twee opties: óf je huurt een vakantiehuisje, vakantieappartement, strandhuisje of campingplaats op één van de vakantieparken die het Noord-Hollandse kustplaatsje rijk is, óf je zorgt ervoor dat je zelf in het bezit komt van een vakantiehuisje. In de laatste situatie ben je dan de eigenaar van een tweede huis! Een vakantiehuis.

Waar je ook voor kiest, het resultaat leidt tot hetzelfde; je bent in een prachtige omgeving. Je bent namelijk aan de Noordzeekust. Een Noordzeekust die is opgebouwd uit drie elementen: het strand, de duinen en Noordzee.

Haring

Een Noordzee die bovendien uitpuilt van het leven. Voornamelijk vissen. Er leven in de Noordzee honderden verschillende vissoorten. De allerberoemdste vis die in de Noordzee rondzwemt, is uiteraard haring. De haring is min of meer de nationale vis van Nederland. Eeuwen geleden werd het zogenaamde haringkaken door de Nederlanders uitgevonden. Door het haringkaken is het mogelijk om de vis voor lange tijd te conserveren.

Haringen kunnen een lengte bereiken van 45 centimeter, een gewicht van 1 kilogram en een leeftijd van 22 jaar. Wat verder bijzonder is aan haringen, is het feit dat ze geluid kunnen maken. Dit ontstaat doordat ze lucht laten ontsnappen uit hun zwemblaas. Haringen leven in grote scholen, in sommige situaties van miljoenen exemplaren. Er bestaat niet één soort haring; er zijn verschillende soorten die allemaal hun specifieke gedrag vertonen en onderscheidende eigenschappen hebben. De haring is één van de belangrijkste consumptievissen van de wereld; waar dus heel erg veel op gevist wordt. Hierdoor dreigt al heel snel overbevissing.