Duitse toeristen bezoeken massaal de Nederlandse kust!

De Nederlandse kust is een enorm populaire toeristische bestemming voor Duitsers. Heel veel Duitsers. In 2017 bezochten maar liefst 1,7 miljoen Duitsers de Nederlandse kust. De belangrijkste motivatie voor Duitsers om naar de Nederlandse kust te togen, is de natuurbeleving die je daar kunt verkrijgen. De Nederlandse stranden en duinen zijn van een ongekende schoonheid. Zeker als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld de Belgische kust.

 

De Nederlandse kust

 

Projectontwikkelaars

Aan de Belgische kust hebben projectontwikkelaars de achterliggende decennia de vrije hand gekregen en bijna de hele kustlijn volgebouwd met huizen, appartementen, flats, restaurants, et cetera. Dat is helaas ten koste gegaan van de natuur. In Nederland zijn de regels veel strenger en mag er amper aan de kust worden gebouwd. Het leeuwendeel van de 523 kilometer lange Nederlandse kustlijn ressorteert onder beschermd gebied waar absoluut niet gebouwd mag worden. Dat is maar goed ook!

Badplaatsen van Nederland

Nederland telt in totaal de volgende 55 badplaatsen: Bergen aan Zee, Bloemendaal aan Zee, Breskens, Burgh, Cadzand-Bad, Callantsoog, Camperduin, Castricum aan Zee, De Koog (Texel), Den Helder, Domburg, Dishoek, Duindorp, Egmond aan Zee, ’s-Gravenzande, Groote Keeten, Haamstede, Havenhoofd, Hargen aan Zee, Heemskerk, Heemskerkerduin, Hoek van Holland, Hollum, Huisduinen, IJmuiden aan Zee, Julianadorp aan Zee, Katwijk aan Zee, Kijkduin, Langevelderslag, Monster, Nieuw-Haamstede, Nieuwvliet-Bad, Noordwijk aan Zee, Oostkapelle, Oostvoorne, Oostdijk, Ouddorp, Oude Nieuwland, Petten, Renesse, Rijksdorp, Rockanje, Scheveningen, Sint Maartenszee, Schoorl aan Zee, Ter Heijde, Vlissingen, Vrouwenpolder, Wassenaarse Slag, Westkapelle, West Nieuwland, Westenschouwen, Wijk aan Zee, Zandvoort aan Zee en Zoutelande.