Duitse toeristen bezoeken massaal Julianadorp aan Zee!

Witte kentekenplaten! Die zie je heel veel in Julianadorp aan Zee! Onze oosterburen weten klaarblijkelijk massaal de vaderlandse kust te vinden, óók die van Julianadorp aan Zee. Niet alleen witte kentekenplaten verraden de Duitse aanwezigheid, ook het gesproken woord. Als je over het strand van Julianadorp aan Zee wandelt, klinkt overal Duits om je heen! Op het strand van Julianadorp aan Zee bevinden zich overigens unieke strandhuisjes.

Noordzeekust

Vreemd is het eigenlijk niet. Er zijn namelijk maar heel weinig mensen die zich niet tot de Noordzee voelen aangetrokken, ongeacht hun nationaliteit. Het is moeilijk uit te leggen wat de Noordzee met een mens doet. Je wordt er blij van, je raakt erdoor verwonderd én overdonderd. Wij als Nederlanders boffen er maar mee, iedereen woont relatief dicht bij de Noordzeekust. Het is maar maximaal 1 uurtje met de auto en je ziet de duinen al opdoemen! Als je daarentegen in Duitsland woont, is dat een heel ander verhaal.

Groot land

Duitsland is namelijk een groot land, een heel erg groot land. Een land waar bovendien bijna eenentachtig miljoen mensen wonen. Het is wél een land dat gezegend is met twee zeeën: de Noordzee in het westen en de Oostzee in het Noorden. Maar ondanks dat moeten de meeste Duitsers een enorme reis maken om bij het zeewater te geraken!

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een Duitse deelstaat die aan Nederland grenst. Het is de Duitse deelstaat waar de meeste Duitsers wonen, tegen de achttien miljoen! Overigens is het qua oppervlakte niet de grootste deelstaat van Duitsland. Noordrijn-Westfalen herbergt grote steden als Düsseldorf en Keulen. Veel van de inwoners van Noordrijn-Westfalen verkiezen de Nederlandse Noordzeekust boven hun eigen Noordzeekust. De belangrijkste reden is de afstand, het is veel dichterbij. Maar daarnaast is er ook nog een andere reden. De schoonheid! De Nederlandse Noordzeekust is namelijk veel mooier en fraaier dan de Duitse. Zo zijn onder andere de duinen veel hoger en mooier gevormd.