header image
 

Voetballen

Voetbal is de populairste sport op de planeet; miljarden (!) mensen spelen en volgen voetbal op de voet. Dat geldt uiteraard ook voor Julianadorp. Het is overigens ook leuk om op het strand van Julianadorp aan Zee te voetballen; het zogenaamde strandvoetballen. In 1863 begint de officiële voetbalgeschiedenis met de oprichting van de Football Association (FA) in Engeland. Vanaf dat moment werd voetbal uitgerold over de rest van de wereld. In 1889 werd in Nederland de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) opgericht. 

JVC Julianadorp

In 1921 werd in Julianadorp de voetbalclub JVC Julianadorp opgericht. Blauw en zwart zijn de clubkleuren van de ‘Julianadorper Voetbal Club’. Het ‘Sportpark Juliana’ is de plaats waar de thuiswedstrijden van de JVC Julianadorp worden gespeeld. De JVC Julianadorp heeft drie verschillende bijnamen: de Dorpers, de Koegrassers en de Blauw-zwarten. De JVC Julianadorp is actief in de vierde klasse zondag. 

Sportpark Juliana 

Sportpark Juliana is zogezegd het thuishonk van de JVC Julianadorp. Dit sportcomplex is óók de plek waar de handbalvereniging van Julianadorp actief is; de JHC Julianadorp dus. Omdat het om twee verschillende sporten gaat, wordt er op verschillende velden gespeeld. Op Sportpark Juliana bevinden zich drie bespeelbare voetbalvelden. Verder is er een hoofdtribune, sportkantine, kleedkamers en trainingsveld. Op de hoofdtribune kunnen honderdtwintig voetballiefhebbers plaatsnemen, maar dat is nog niet alles; langs het voetbalveld is er nog volop ruimte voor staanplaatsen. Op het Sportpark Juliana zijn geen kunstgrasvelden te bekennen, alle velden hebben natuurlijk gras; waarbij de onderlaag uit een zandbodem bestaat. Het leeuwendeel van de voetballers prevaleert het spelen op natuurlijk gras boven kunstgras. Bovendien heeft natuurlijk gras nog een ander groot voordeel; het zorgt voor een perfecte waterafvoer!