header image
 

Tafeltennissen

Vrijwel iedereen is opgegroeid met tafeltennis! Je kunt op de keper beschouwd op twee manieren tafeltennissen: als pure recreatie of als wedstrijdsport. Een andere naam voor tafeltennissen is pingpongen. Het woord ping pong komt rechtstreeks uit het Engels. ‘Ping pong’ is het geluid dat je hoort als het balletje het batje elkaar raken. Mondiaal is tafeltennis een hele grote sport; het is ook een olympische sport. China is één van de toptafeltennislanden die op de WK’s en Olympische Spelen veel medailles binnensleept! 

Julianadorp aan Zee

Als je op vakantie gaat naar Julianadorp aan Zee, is het ook mogelijk om te gaan tafeltennissen. De Noord-Hollandse badplaats kent verschillende vakantieparken die tafeltennistafels voor hun gasten beschikbaar stellen. Maar ook in de vakantiehuisjes die door particulieren worden aangeboden, zijn vaak tafeltennistafels te vinden. Tafeltennistafels kunnen doorgaans handig worden opgeklapt waardoor ze dus gemakkelijk opgeborgen kunnen worden.

Tafeltennisvereniging Noordkop NAK Den Helder

Julianadorp aan Zee is niet in het bezit van een tafeltennisvereniging, maar in het op steenworp afstand liggende Den Helder is dat wel het geval. Daar bevindt zich tafeltennisvereniging Noordkop NAK Den Helder. Julianadorp (aan Zee) ressorteert overigens onder de gemeente Den Helder; evenals het plaatsje Huisduinen. Dus de gemeente Den Helder bestaat uit de stad Den Helder en de plaatsjes Julianadorp (aan Zee) en Huisduinen. Al bijna honderd jaar wordt tafeltennis in clubverband in Den Helder gespeeld. Tafeltennisvereniging Noordkop NAK Den Helder speelt sinds 1990 in de Nederlandse eredivisie van het tafeltennis. Sinds deze datum is tafeltennisvereniging Noordkop NAK Den Helder twee keer landskampioen geworden en daarnaast ook heel vaak als tweede geëindigd!