header image
 

Strandzeskamp

Strandzeskamp op het strand van Julianadorp aan Zee is een fantastische ervaring. Het is een perfect teamuitje voor een zomerse dag op de vloedlijn van de Noord-Hollandse badplaats. Veel bedrijven organiseren voor hun personeel jaarlijks een teamuitje; een perfecte manier van teambuilding; samenwerking op de werkvloer. Er zijn dan uiteraard meerdere opties; je kunt dan voor een binnen-event gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om buiten iets te doen; op het strand bijvoorbeeld. Als je deelneemt aan een strandzeskamp, is het vaak mogelijk dat je de onderdelen zelf mag samenstellen. 

Wat is een zeskamp?

Met een zeskamp wordt een sportief spel bedoeld waarbij verschillende teams gelijktijdig verschillende onderdelen spelen. In een roulatieschema worden alle zes de spellen gespeeld. Er hoeft niet per se een zeskamp gespeeld te worden; afhankelijk van de grootte van de groep wordt er een vierkamp, achtkamp, tienkamp of zelfs een meerkamp gedraaid. Doorgaans heeft een zeskamp een thema. Het is wel leuk om te weten dat de zeskamp is afgeleid van het tv-programma ‘Spel zonder Grenzen’. Tijdens dit programma streden verschillende landen tegen elkaar; waarbij Nederland overigens nimmer won!

Verschillende onderdelen

Voor het strandzeskamp worden verschillende onderdelen ingezet zoals megaballen race, sanjo kitefighy, ultimate frisbee, flingo, beachvolleybal, powerkiten, touwtrekken, mega jenga, beach lacrosse, boeren golf, diskgolf, voetgolf en stormbaan. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende onderdelen die opgenomen kunnen worden in de zeskamp. Het strand is zo’n geweldige plek om een zeskamp te organiseren! Door de aanwezigheid van verschillende strandpaviljoens is er ook een mogelijkheid om lekker wat drinken en eten!