header image
 

Strandvoetballen

Voetbal is de meestbeoefende en populairste sport ter wereld. Overal waar je komt speelt de jeugd voetbal. Een klein broertje van voetbal is strandvoetbal. Nou ja, klein broertje. Strandvoetballen is heden ten dage ook een hele grote sport. Uiteraard kun je ook gaan strandvoetballen op het strand van Julianadorp aan Zee. Sterker nog; het strand van dit Noord-Hollandse kustplaatsje leent zich er prima voor; het is lekker lang en breed. 

Schoon strand

Als je wil gaan strandvoetballen, is het uiteraard wel wenselijk dat je over een schoon strand beschikt. Dan heb je op het strand van Julianadorp aan Zee erg veel geluk. Het strand is namelijk het schoonste strand van heel Nederland. Daar zijn ze uiteraard heel erg trots op. Als je voetbal speelt op het strand wil je dat ook het liefst doen in de zon. Ook dan tref je het bijzonder goed in Julianadorp aan Zee; de badplaats telt namelijk het meest aantal zonuren van het hele land. Je kunt gaan strandvoetballen met een paar vrienden en heel veel plezier hebben, maar er worden ook regelmatig strandvoetbalwedstrijden gehouden. Uiteraard is het heel erg leuk om daar naar te kijken, maar het is nog veel leuker om daar aan deel te nemen. 

Andere manier van spelen en regelgeving

Er zijn niet veel mensen die niet op de hoogte zijn van voetbalregels en over de manier waarop het gespeeld wordt. De regels die van toepassing zijn bij het strandvoetbal zijn net iets anders. Ook de manier van spelen van strandvoetbal is anders dan die bij het voetbal.