header image
 

Skimboarden

Als je voornemens bent om een activiteit op het strand van Julianadorp aan Zee te gaan ondernemen, is het wellicht een idee om te gaan skimboarden. Het enige wat je nodig hebt, is een zogenaamde skim oftewel skimboard. Een skim is een plankje dat ovaalvormig is. Ondiep water is wel een voorwaarde om te kunnen skimboarden. Ondiep water vind je op het strand van Julianadorp aan Zee rond de vloedlijn. Dát is de perfecte plek om deze fantastische sport te gaan bedrijven.

Hard rennen

Om te kunnen skimboarden, moet je eerst heel hard over het strand gaan rennen langs de vloedlijn met in je hand een skim. Als de snelheid hoog genoeg is, leg je vliegensvlug het board op het water en zet je voeten er bovenop. Vanaf dat moment vlieg/vaar/zweef je over het ondiepe water heen waarbij de snelheid spectaculair hoog is. In Amerika zag het skimboarden het levenslicht, maar het verspreiden zich vervolgens razendsnel over de planeet. 

Winkeltjes

Iedereen die al over een skimboard beschikt, kan direct aan de slag op het strand van Julianadorp aan Zee. Mocht je niet over een skimboard beschikken, kun je overwegen om er eentje te kopen. In vrijwel alle Nederlandse kustplaatsjes zijn winkeltjes te vinden waar ze skimboards verkopen. Over het algemeen zijn skims niet duur en dus voor iedereen betaalbaar. Het is overigens een sport voor jong en oud; iedereen kan er dus van genieten op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Een strand dat overigens breed en lang is. Ruimte genoeg!