header image
 

Sauna

Het is heerlijk om regelmatig een sauna te bezoeken. Dat geldt uiteraard ook als je op vakantie bent. Dan heb je in ieder geval daar alle tijd voor.

Hete luchtbad

Een sauna wordt ook wel een hete luchtbad genoemd en kent een Finse oorsprong. In dit Scandinavische land heeft vrijwel ieder huishouden een sauna in zijn huis of tuin. De laatste decennia heeft het saunabezoek ook onder Nederlanders en Belgen een enorme vlucht genomen. Saunabezoek heeft heel veel positieve effecten; zowel voor het lichaam als de geest.

 

 

Gezond 

Doordat in een sauna de lichaamstemperatuur kan oplopen tot 39 graden Celsius, gaan de bloedvaten zich verwijden en openen zich de huidporiën. Bovendien worden de zweetklieren in werking gesteld. Door deze zweetactie vindt er afkoeling van de huid plaats. Verder heeft de sauna een gunstig effect op het stofwisselingsmechanisme, de doorbloeding van de huid, het ademhalingsapparaat en de slijmvliezen. Bovendien leidt het tot een ontspanning van de spieren en worden stofwisselingsafval en melkzuren aan het lichaam onttrokken.

Julianadorp aan Zee

In Julianadorp aan Zee én in haar omgeving zijn verschillende sauna’s te bezoeken waar je een fantastische tijd kunt hebben!