header image
 

Rondvlucht maken

Voor veel mensen is het een droom om een rondvlucht boven Julianadorp aan Zee te maken! Om de kleurrijke badplaats vanuit de lucht te gaan bekijken. En kleurrijk is Julianadorp aan Zee zeker: met name in het voorjaar als de bloembolvelden in volle bloei staan. Dat ontvouwt zich een welriekend mozaïek van kleuren en geuren die zijn weerga niet kent. Maar los van de bollenvelden, is het een geweldige ervaring om een rondvlucht te maken boven Julianadorp aan Zee én boven de rest van de Kop van Noord-Holland!

Den Helder Airport

Op steenworp afstand van Julianadorp aan Zee bevindt zich een vliegveld: Den Helder Airport. Een andere naam voor dit vliegveld is Vliegveld de Kooy oftewel Maritiem Vliegkamp De Kooy. Vroeger was het een vliegveld van de Marine Luchtvaartdienst, maar heden ten dage wordt het gebruikt voor de burgerluchtvaart. Het leeuwendeel van de vluchten dat wordt uitgevoerd zijn zogenaamde offshore helikopervluchten. Zij vervoeren mensen die op de booreilanden en productieplatforms werkzaam zijn die in de Noordzee zijn gesitueerd. 

Rondvluchten

Op Den Helder Airport bevinden zich ook verschillende bedrijven die rondvluchten aanbieden over de Kop van Noord-Holland en de Waddeneilanden. Deze rondvluchten kunnen worden gemaakt met vliegtuigen of helikopters. Als je een rondvlucht maakt met een helikopter, is dat uiteraard dubbel genieten: enerzijds van de rondvlucht en anderzijds door de sensatie om met een helikopter te vliegen! Maar ook het maken van een rondvlucht met een vliegtuig is zeer de moeite waard. Ook op het Waddeneiland Texel is het mogelijk om een rondvlucht te maken! Texel ligt ook niet ver van Julianadorp aan Zee verwijderd!