header image
 

Powerkiten

Het strand van Julianadorp aan Zee leent zich er prima voor om te gaan powerkiten. Powerkiten is een waanzinnige sport voor mensen die van de nodige adrenaline en actie houden. Feitelijk is het een soort vliegeren, alleen dan wel met een uiterst krachtige vlieger. Het is ook de ideale oefening voor mensen die voornemens om te gaan kitesurfen. Zij maken namelijk ook gebruik van een powerkite om met hun kiteboard de hoogste sprongen te maken. Maar ook als je wil gaan snowkiten, kitebuggyen of landboarden is het van het grootste belang dat je weet hoe je met een powerkite om moet gaan!

Nasawings en matrassen

Powerkites heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Dan moet je onder andere denken nasawings en matrassen. Als je deze powerkites een beetje onder de knie hebt, is het mogelijk om er fantastische tips en tricks mee uit te voeren. Powerkites kunnen bovendien zo krachtig zijn, dat zij het vermogen hebben om je zo op te tillen!

Cursus 

Langs de gehele Nederlandse kust bevinden zich tal van bedrijven/organisaties/evenementenbureaus waar je cursussen kunt volgen. Daar werken instructeurs die je haarfijn kunnen uitleggen hoe je op een veilige manier kunt omgaan met een powerkite. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat er een beetje wind staat, anders wordt het moeilijk om te gaan powerkiten! Als je eenmaal het powerkiten beheerst, kun je overwegen om zelf ook een powerkite aan te schaffen. Op die manier kun je op eigen houtje gaan powerkiten op de momenten die jou het beste uitkomen in Julianadorp aan Zee!