header image
 

Paintballen

Als je op vakantie bent in Julianadorp aan Zee hoef je jezelf geen moment te vervelen. Zo kun je intens genieten van de gouden driehoek: duinen, strand en Noordzee. Maar er zullen wellicht ook wat vakantiedagen zijn dat je iets anders wil gaan doen of dat de weergoden wat minder goed gezind zijn. Dan is het misschien wel leuk om een indooractiviteit te gaan ondernemen zoals paintballen (paintball).

Amerika

Voor de oorsprong van het paintballen, moeten we in Amerika zijn. Gedurende de jaren tachtig van de twintigste eeuw zag het paintballen daar het levenslicht. Paintballen is eigenlijk een soort oorlogje spelen waarbij de deelnemers in het bezit zijn van wapens. Echter deze wapens vuren geen dodelijke kogels af, maar onschuldige verfballetjes. Verfballetjes die tot de nok toe gevuld zijn met een gelatinekleurenmengsel. Mensen die zich zorgen maken over milieuvervuiling kunnen met een gerust hart gaan slapen. Als de verfballetjes in contact komen met water worden ze namelijk keurig afgebroken.

Plekken waar je kunt paintballen

In de Kop van Noord-Holland zijn er verschillende plekken waar je kunt paintballen. Dat kunnen indoorlocaties zijn, maar ook oorden in de buitenlucht. Vaak worden er prachtige parcours uitgezet waar twee teams tegen elkaar kunnen spelen. Zo’n parcour bevat plekken waar je kunt schuilen, maar ook open stukken waar je uiteraard veel kwetsbaarder bent. Je kunt je wel voorstellen dat de adrenaline door de lichaam stroomt als je aan het paintballen bent; je moet constant op je hoede zijn om niet geraakt te worden. Binnen het paintballen zijn er verschillende spellen die je kunt spelen; Total Elimination wordt het meest gespeeld.