header image
 

Mosselen zoeken

Om de honger te stillen, hoef je niet altijd naar een supermarkt te gaan, ook in de vaderlandse natuur is meer dan voldoende te oogsten. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan fruit uit bossen zoals rode bessen, blauwe bessen en bramen. Maar ook de Noordzee en Waddenzee zijn plekken waar heerlijkheden te vinden zijn. Mosselen bijvoorbeeld. Langs de hele Nederlandse kust leven eetbare mosselen. Oók bij Julianadorp aan Zee!

Herfst en winter

De beste tijd om mosselen te zoeken, is de herfst en winter. Dat is de periode dat ze volgroeid zijn en dus ook de optimale smaak hebben. In de lente en zomer zijn ze nog niet volgroeid en bezitten dan ook niet de optimale smaak. Het beste moment om mosselen op te speuren, is gedurende laagwater. Het Noordzeewater is helaas niet te vergelijken met het water van bijvoorbeeld de Caribische Zee. De Noordzee is troebel en de Caribische Zee is glashelder en bovendien lekker warm! Doordat de Noordzee niet zo helder is, valt het dus ook niet mee om de mosseltjes gemakkelijk te vinden. De beste vindplaatsen vormen palen en stenen; dát zijn objecten waar ze zich gemakkelijk aan vastklampen!

Alleen of met een groep

Als je de jacht hebt geopend op mosselen kun je dat alleen doen, maar uiteraard ook met een groep; met familie bijvoorbeeld. Op die manier wordt het een leuk uitje! Vooral kinderen gaan dan helemaal uit hun dak; zij vinden het reuze spannend om de mosselen te ontdekken om dat vervolgens trots aan hun ouders te melden!