header image
 

Midgetgolfen

Het is heel erg leuk om te gaan midgetgolfen in Julianadorp aan Zee. Een andere naam voor midgetgolf is minigolf. Midgetgolf is bij uitstek een sport/bezigheid gedurende de vakantietijd; dus ook als je op vakantie bent in de mooiste kustplaats van ons land: Julianadorp aan Zee! Julianadorp aan Zee is gezegend met maar liefst acht vakantieparken. Bijna alle vakantieparken van Julianadorp aan Zee zijn in het bezit van een midgetgolfbaan!

Zo min mogelijk slagen

Bij midgetgolf is het de bedoeling om een parcours af te leggen. Dit parcours telt achttien holes. Het is het streven om het parcours met zo min mogelijk slagen af te leggen. Uiteraard lijkt minigolf erg op het ‘grote golf’. Vanzelfsprekend is er een groot verschil; bij golf moet de golfer enorme afstanden afleggen, bij minigolf daarentegen praat je over enkele meters. Midgetgolf wordt niet alleen recreatief gespeeld, maar ook in competitieverband. In Amerika wordt zelfs professioneel gemidgetgolfd; midgetgolfers die er dus geld mee verdienen; veel geld! 

Beton

Het leeuwendeel van de minigolfbanen in Nederland is gemaakt van beton en kent een vierkante, rechthoekige of cirkelvormige afslagplaats. Het voordeel van beton is dat het niet snel beschadigd en bovendien weinig onderhoud behoeft. Maar naast beton zijn er nog meer andere materialen die gebruikt kunnen worden om een baan aan te leggen: gravel, gras of kunstgras. Tijdens officiële wedstrijden worden overigens geen banen gebruikt die gemaakt zijn van gravel, gras of kunstgras. Zoals eerder gezegd bestaat iedere minigolfbaan uit achttien holes. Deze holes kennen geen recht verloop, maar bevatten hindernissen in de vorm van bocht(en), heuvel(s) of looping(s). Bij wedstrijdbanen zijn deze vormen gestandaardiseerd; alle officiële wedstrijdbanen zijn aangesloten bij de Nederlandse Minigolf Bond (NMB).