header image
 

Kitebuggyen

Het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee leent zich voor tal van activiteiten. Eén daarvan is kitebuggyen. Kitebuggyen (buggyen) is het neefje van blokarten. Bij het blokarten word je met een karretje met zeiltje over het strand getrokken en bij het kitebuggyen word je met een karretje (buggy) met een vlieger over het strand getrokken. 

Hoge snelheden

Met het kitebuggyen kunnen hoge snelheden worden bereikt op het strand. Deze hoge snelheid kan worden bereikt omdat er gebruikt wordt gemaakt van een 2-lijns powerkite. In eerste instantie is het van belang om de powerkite onder controle te krijgen. Er bestaan overigens verschillende maten powerkites; des te groter de powerkite is, des te harder je kunt racen op het strand. Dan volgen nog wat aanwijzingen over de besturing van de buggy en het spel kan beginnen. Overigens wordt de kitebuggy met de voeten gestuurd. De handen worden gebruikt om de kite zodanig in de wind te zetten zodat er een maximale voorwaartse kracht wordt gegeneerd. Professionals die aan kitebuggyen doen, kunnen snelheden bereiken van meer dan 120 kilometer per uur! 

Groepsuitje 

Op het strand van Julianadorp aan Zee worden het hele jaar door veel groepsuitjes georganiseerd. Het kitebuggyen is daar een fraai voorbeeld van. Het is leuk om met collega’s van het werk iets leuks te gaan doen op het strand; iets actiefs. Een nadeel van het kitebuggyen is, dat je wel afhankelijk bent van de weergoden. Het moet namelijk wel een beetje mooi weer zijn en bovendien moet het een waaien. Maar als aan alle voorwaarden is voldaan, is het kitebuggyen een fantastische outdoor bezigheid!