header image
 

Judoën

Judo komt oorspronkelijk uit het land van de reizende zon; Japan dus! De Japanner Jigoro Kano staat aan de basis van deze zelfverdedigingskunst; we praten dan over het jaar 1882. Tegenwoordig is judo in alle landen van de wereld te beoefenen. Judoka’s, zo worden de beoefenaars van judo genoemd, zijn op alle plekken van de aardbol te vinden. Bij judo worden verschillende technieken gebruikt: staande technieken, grondtechnieken, valbreken, werptechnieken, controletechnieken, slagtechnieken, stoottechnieken en traptechnieken. Bovendien zijn er verschillende worpen die kunnen worden ingezet: beenworpen, heupworpen, schouderworpen, armworpen en offerworpen. Daarnaast zijn er diverse insluitingstechnieken die worden gebruikt bij judo: houdgrepen, armklemmen en verwurgingen. 

Budo Centrum Julianadorp

In Julianadorp is het ook mogelijk om te judoën; dat is mogelijk Budo Centrum Julianadorp. Bij deze vereniging is het mogelijk om judolessen te volgen door uitstekende judoleraren. Maar je kunt niet alleen judoën in Budo Centrum Julianadorp, het is ook mogelijk om daar andere (vecht)sporten te beoefenen zoals karate (Japans), jiujitsu (Japans), tai chi (Chinees) en pancak silat (Indonesisch). Daarnaast is het mogelijk om bij Budo Centrum Julianadorp cursussen zelfverdediging te volgen!

Vakantie vieren in Julianadorp aan Zee

Julianadorp is niet alleen een fantastische plek om (vecht)sporten te bedrijven, het is ook een geweldige plek om vakantie te vieren! Het deel van Julianadorp dat direct aan de Noordzee ligt, wordt Julianadorp aan Zee genoemd. Hier zijn maar liefst acht vakantieparken opgetrokken waarmee dus een enorme accommodatie-capaciteit wordt gecreëerd voor toeristen. De parel van de Noordzee ontvangt jaarlijks heel veel toeristen waaronder veel Duitsers. Als je in Julianadorp aan Zee rondrijdt, zie je meer witte dan gele kentekenplaten!